Sony Xperia 5 IV 5G je smartphonem pro kreativce

Nově představený smartphone Sony Xperia 5 IV 5G je zařízení, které je ideální pro kreativce. Je určeno jak pro sledování obsahu, tak pro jeho tvorbu.

Novinka je vybavena výkonným čipsetem či baterií s kapacitou 5000 mAh, která slibuje dlouhou výdrž. Každopádně nejzásadnější je v tomto případě fotografická výbava, která náleží do řady Alpha a nabízí speciality jako zpomalený záznam do 120 snímků za sekundu v kvalitě 4K HDR.

U všech objektivů jsou navíc k dispozici funkce Real-time Eye AF a Real-time Tracking, které umožňují zachycení dokonalých portrétů. Pro selfie snímky je tu 12Mpx přední fotoaparát.

Zážitek při sledování obsahu umocňují třeba HDR jednotka fungující v reálném čase, jasnější displej nebo plnohodnotné přední stereo reproduktory. Hráči zase ocení funkci Game Enhancer a aplikace Music Pro umožňuje záznam zvuku ve vysoké kvalitě.

Smartphone Sony Xperia 5 IV 5G bude na trhu k dostání od poloviny září 2022 za 26.990 Kč. V prvních týdnech prodeje získáte jako dárek navíc sluchátka Sony WF-LS900 LinkBuds F.

Zveřejněno: 05. 09. 2022