T-Mobile zvýší rychlost DSL využitím bondingu

T-Mobile vylepšuje pro své zákazníky pevný internet přes DSL prostřednictvím tzv. bondingu. Ten umožňuje na metalickém vedení zdvojnásobení přenosových rychlostí, takže vzroste dostupnost především připojení s kapacitou 250, 100 a 50 Mbit/s.

V dnešní době, kdy roste poptávka po vyšších rychlostech internetu, se tak zákazníci mohou bez obav spolehnout na pevný internet od T-Mobile.

„Letošní rok ukázal, že pevný internet s rychlostí 20 megabitů prostě nestačí. Je skvělé, že díky bondingu máme nyní možnost nově nabídnout rychlosti 100 nebo 50 Mbit pro téměř 1,5 milionu adres, tedy domácností nebo firem v Česku,“ říká Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti T-Mobile, a dodává: „To znamená, že rychlejší DSL připojení bude oproti minulosti nově dostupné až pro třetinu zákazníků.“

K dosažení dvojnásobné rychlosti je potřeba, pokud je to technicky možné, využít pro internetové připojení dva metalické kabely (dvě kroucené dvoulinky) místo jednoho. O sloučení přenosové kapacity, a tedy i rychlosti z obou kabelů, se postará zařízení jménem Terminátor, které mezi zásuvkou a DSL modemem vždy odborně nainstaluje technik. Terminátor je zdarma a zákazník za něj nehradí žádný měsíční pronájem ani jiný poplatek.

DSL bonding bude T-Mobile poskytovat jak novým, tak stávajícím zákazníkům. Ty, kterých se technologické vylepšení týká, plánuje operátor oslovit s nabídkou přechodu na vyšší rychlost. Navíc až do konce roku mohou zákazníci využít mimořádnou akci – pevný internet za 299 korun měsíčně na prvního půl roku.

I pro DSL s využitím bondingu T-Mobile nabízí modemy s garancí připojení, které umožňují bezprostřední připojení před instalací pevného internetu a zároveň slouží jako záloha při DSL výpadku.

Foto: Pixabay

 

 

 

 

Zveřejněno: 07. 12. 2020