TP-Link začíná prosazovat Wi-Fi 6E

Společnost TP-Link v rámci veletrhu CES 2022 představila některé inovativní síťové produkty včetně řešení standardu Wi-Fi 6E.

Ocenění CES Innovation Award si hned odnesl zásadní produkt, třípásmový Wi-Fi 6E router (AXE11000) Archer AXE200 Omni, který je vybavený mechanicky otočnými anténami a podporuje i úplně nové 6GHz pásmo. Tenhle router je schopen přizpůsobit orientaci antény dle využití Wi-Fi a aktuálního umístění koncových zařízení.

Rozrostla se i řada Deco, a to opět o produkt s podporou Wi-Fi 6E, TP-Link Deco XE200. Nová vlajková loď uceleného meshového systému podporuje ultrarychlé třípásmové Wi-Fi až do celkové rychlosti přenosu dat 11 Gb/s. Dvě jednotky dokážou pokrýt plochu až 600 metrů čtverečních, přičemž v prodeji bude balení buďto po dvou nebo po třech kusech.

Představen byl také vůbec první čtyřpásmový router od TP-Linku, model Archer AXE300 (AXE16000), který stejně jako AXE200 Omni disponuje podporou nového 6GHz pásma a celková rychlost Wi-Fi tak u něj dosahuje až 16 Gb/s. Větší výběr pásem má za cíl menší přetížení Wi-Fi a uživatelé si i mohou nastavit vyhrazené pásmo, jež je ideální pro 8K AR/VR, hraní her nebo profesionální využití NAS.

Zveřejněno: 07. 01. 2022