UHD Blu-ray přehrávač Magnetar slibuje podporu více technologií

Fyzická média ještě neřekla svoje poslední slovo. Alespoň si to myslí značka Magnetar, která uvedla nový, prémiový Blu-ray přehrávač s podporou mnoha technologií.

Novinka s názvem Magnetar UDP800 je vybavena čtyřjádrovým čipsetem MediaTek MT8581, díky kterému může disponovat pokročilým systémem dekódování obrazového obsahu a zpracování dat. K podporovaným technologiím patří například rozlišení 4K Ultra HD a HDR včetně HDR10+ a Dolby Vision.

Kromě video disků přehrává nový UHD Blu-ray přehrávač Magnetar také fyzická zvuková média, jako například DVD-Audio, SACD a CD. Kromě toho se chlubí analogovými výstupy či integrovaným zesilovačem MUSES8920, který dokáže přehrávat hudbu v „kvalitě pro audiofily“. Místní soubory médií lze potom přehrávat i díky USB konektoru, do něhož můžete zapojit pevný disk či flash disk.

Cena však není úplně mírná – novinka dokonce stojí víc než podobné nabídky od „velkých“ značek, jako je například Sony. Magnetar UDP800 tak koupíte za 1.600 eur, tedy v přepočtu za necelých 40 tisíc korun.

Zveřejněno: 15. 12. 2022