Ukazuje Roku agresivními reklamami budoucnost sledování televize?

Smart TV platformy přinášejí nové možnosti, které však nebývají vždy pozitivní, jak je vidět na příkladu společnosti Roku, která provozuje stejnojmenné řešení pro streamingové boxy a TV.

Portál FlatpanelsHD cituje některé uživatele sociální sítě Reddit, kteří si stěžují na agresivní reklamy, které se jim zobrazují jako vrstva nad sledovaným obsahem v průběhu živého vysílání. Televize Roku se u nás oficiálně neprodává, ale analogická situace by se u nás klidně mohla opakovat.

Princip je totiž v tom, že na platformě Roku běží relativně levné televize a media boxy, které třeba v USA využívají pro nízkorozpočtové sledování obsahu. Jenže levnější řešení bývají vykoupena kompromisy. Třeba všudypřítomnými reklamami.

Ty se kromě samotného živého vysílání začaly objevovat i vedle pořadu či živého přenosu v bočním panelu. Někteří uživatelé tvrdí, že bannery v živém vysílání je možné odstranit v nastaveních, jenže toto odstranění reklam prý má vliv na některé další funkce televizoru. Na jaké, o tom se zdroje nezmiňují.

Zveřejněno: 21. 01. 2022