UPS CyberPower ochrání vaše data i zařízení

Výpadek elektrické energie je nepříjemná věc, k níž ale občas dochází všude. Zejména v době, kdy velká část z nás pracuje z domova, bychom však takovou eventualitu neměli podceňovat.

Vaše (neuložená) data i koncová zařízení včetně stolních počítačů nebo třeba televizí dokáže zachránit UPS zařízení neboli zdroj záložního napájení. V tomto segmentu se i na českém trhu etablovala značka CyberPower, která má kromě specializovaných podnikových řešení v nabídce i UPS pro domácnosti.

Vhodným řešením je stolní UPS menších rozměrů, která nezabírá příliš místa, designově ladí se zbytkem vybavení a je efektivní a spolehlivá. Takový zdroj záložního napájení sice v případě výpadku funguje jen několik minut, ale tyto minuty jsou kriticky důležité pro zálohování veškeré vaší práce a bezpečné vypnutí počítače.

Zmínit lze například UPS řady Value, které jako drtivá většina portfolia CyberPower nabízejí technologie pro úsporu energie nebo automatickou regulaci napětí (AVR). Tyto modely disponují také multifunkčním LCD displejem zobrazujícím stav napájení, stav baterie, úroveň zátěže a další údaje. K dalším funkcionalitám patří třeba ochrana datové linky nebo integrovaná zásuvka s přepěťovou ochranou. V nabídce jsou modely s výkonem od 600 do 2200 VA (360 až 1320 W), které dokážou zásobovat energií připojené přístroje (při polovičním zatížení UPS) po dobu od šesti do deseti minut.

Za tuto dobu tak máte dost času na uložení rozdělané práce a vypnutí počítače, případně jiných k UPS připojených zařízení.

Zveřejněno: 13. 12. 2021