V roce 2023 by mohly přijít iPady s OLED displeji

Podle analytika Rosse Younga, který se zaměřuje na trh s displeji, by mohl být už v roce 2024 uveden iPad Pro s OLED displejem.

Ross Young má za sebou poměrně slušnou řádku analýz, jež mu v minulosti vyšly. Nyní tento analytik, jenž aktuálně vede žebříček Apple Track, říká, že Apple v roce 2024 představí 13,3" MacBook Air s OLED displejem, jakož i svoje 11" a 12,9" OLED iPady Pro.

Portál FlatpanelsHD přitom uvádí, že podobný odhat nepřináší Young poprvé. Už dříve totiž hovořil o tom, že Apple pracuje na tzv. dvouvrstvém OLED panelu, což je hybridní technologie, jejímž účelem je tenčí iPad Pro příští generace, posílení maximálního jasu displeje a prodloužení výdrže baterie na jedno nabití.

Aktuální iPad Pro (2022) s displejem o úhlopříčce 12,9" využívá displej typu Liquid Retina XDR (mini LED). Korejský portál The Elec pak už v lednu odhadoval, že by Apple u svých tabletů mohl přijít právě s OLED displejem, a to už v roce 2024. Dokonce tehdy podle zdrojů portálu jednal se Samsung Display o vývoji 10,86" OLED panelu.

Zveřejněno: 16. 12. 2022