Vlajková loď realme GT 5G s výkonem a výdrží špičkových sportovních vozů zamířil do prodeje

V pondělí 21. června odstatoval v České republice prodej očekávaného modelu realme GT 5G. Chytrý telefon s neuvěřitelnou rychlostí je úvodním produktem v rámci řady GT a prvním zařízením s čipsetem Qualcomm Snapdragon 888.

Nový realme GT 5G je v prodeji ve dvou barvách – Dashing Blue a Racing Yellow. Varianta 8+128 GB je k dispozici za 12 999 korun a varianta 12+256 GB stojí 14 499 korun. Chytrý telefon přináší vše, co uživatelé očekávají od špičkových modelů a zároveň zůstává cenově dostupný. Největší zájem je během prvních dnů prodeje o žlutočerný „sportovní“ model se zády z veganské kůže.

A proč volit telefon realme GT 5G? Především pro jeho nepřekonatelný výkon. Telefon je vybaven čipem Qualcomm Snapdragon 888, která má novou superefektivní LPDDR5 RAM a nejrychlejší úložiště UFS 3.1, což je dalším důkazem toho, že Realme zpřístupňuje špičkové technologie širokému okruhu uživatelů po celém světě. Díky nejpokročilejší 5nm technologii zpracování zlepšuje Qualcomm Snapdragon 888 výrazně výkon a výpočetní sílu, kterou se realme GT 5G pyšní. Ve srovnání s předchozí generací se spolu se silnějším a větším jádrem Cortex-X1 a třemi vysoce výkonnými jádry nové generace A78 se zvýšil výkon procesoru telefonu o 20 % a snížila se spotřeba energie o polovinu. 

Realme GT 5G navíc využívá nový VC chladicí systém z nerezové oceli, který umožnil vytvořit „nejchladnější 888“, což hraje zásadní roli pro trvale vysoký výkon telefonu. Nerezová ocel totiž optimalizuje rozptyl tepla. Během testování tak chladící systém z nerezové oceli vykazoval o 50 % vyšší chladící výkon ve srovnání s tradičním VC systémem z mědi a byl schopen snížit teplotu jádra CPU až o 15 °C.  

Navzdory ultratenkému tělu s hmotností méně než 186 g je realme GT 5G navíc vybaven baterií s obří kapacitou 4500 mAh a podporou nabíjení SuperDart 65 W, což umožňuje úplné nabití telefonu už za pouhých 35 minut. 

Zveřejněno: 23. 06. 2021