Vybavte se na pečení cukroví

Vánoce se blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Jenže máte pro tuto činnost doma dostatečné vybavení? Vybavte se včas, ať vám do Štědrého dne stihnou změknout perníčky. I ostatní cukroví je vhodné péct aspoň s několikatýdenním předstihem.

Poradíme vám, co všechno na vánoční pečení potřebujete. Tak za prvé je potřeba kuchyňský robot. Ten spousta hospodyněk zanedbává – buď vlastní nějaký prehistorický model s velkou spotřebou, nebo ho nemají vůbec! Doporučujeme Eta Gratus – model je unikátní svou vysokou pevností i robustním celokovovým tělem, navíc je vůči porovnatelné konkurenci cenově mnohem dostupnější.

Další důležitou výbavou kuchyně je ruční šlehač, například Bosch MFQ40303, s jehož pomocí dokážete zakrátko vypracovat lehké a křehké těsto nebo krém k plnění cukroví. Zapomenout nesmíte ani na tyčový mixér, se kterým rychle připravíte šlehačku či nasekáte vlašské ořechy. S mixérem Rohnson R-581 zvládnete nejen tyto činnosti.

Pokud vám chybí kuchyňská váha, můžete si vybrat například model ECG KV 1120 SM, který má váživost 5 kg s přesností na 1 gram. Odnímatelná plastová miska pojme až 1,2 litru… třeba těsta.

A nakonec tu máme tip na kompaktní, jen 50cm široký elektrický sporák Beko FSM57300GX, který se postará nejen o lahodné vanilkové rohlíčky. K dispozici je v nerezovém provedení se sklokeramickou varnou plochou.

Všechny tyto pomocníky seženete na e-shopu Electro Worldu. Objednané zboží si můžete vyzvednout na jedné ze 40 prodejen nebo vám ho během 2–3 dnů doručí kurýr.

Zveřejněno: 30. 11. 2021