Xgimi Magic Lamp je zajímavý projekt kombinovaného projektoru

Čínský výrobce projektorů Xgimi představuje nový model s názvem Magic Lamp, který v sobě kombinuje DLP projektor, bezdrátový reproduktor a stropní svítidlo.

Výrobce tímto zařízením míří na lidi, kteří chtějí domácí kino s co možná nejmenším počtem zařízení (a kabelů). Jeden přístroj vám totiž zajistí obraz i slušný zvuk a zároveň poskytne i světlo v místnosti.

Podle společnosti Xgimi je projektor Magic Lamp vybavený jedinečným optickým enginem, který se od ostatních projektorů typu short-throw liší tím, že umožňuje posun osy až o 32 stupňů, a to bez zkreslení. Obraz tak můžete jednoduše posouvat zhruba o metr nahoru nebo dolů a přizpůsobit si ho aktuálním podmínkám.

Integrovaný zvukový systém je od společnosti Harman Kardon a k připojení ke zdroji zvuku přirozeně využívá technologii Bluetooth. Projektor Xgimi Magic Lamp se v současnosti prodává jen v Číně za cenu okolo 30 tisíc korun, ale vzhledem k tomu, že se aktuálně objevil na veletrhu IFA v Berlíně, předpokládáme, že jeho vstup na evropské trhy je na spadnutí.

Zveřejněno: 01. 09. 2022