Zytronic ElectroglaZ: Koncept repráku na bázi vodivého skla

Společnost Zytronic ve spolupráci s výrobcem skel Pilkington představuje nový zajímavý koncept reproduktoru na bázi laminovaného, vodivého skla.

Jak je možné vidět na přiložené fotografii, je reproduktor ElectroglaZ až na dvojici měničů a displej vyrobený prakticky celý ze skla. Do skla jsou dokonce gravírovaná ovládací tlačítka, přičemž zde vůbec nevidíme žádné dráty.

Zytronic a Pilkington ve svém konceptu používají jediný kus speciálně upraveného skla, jež umí vést elektřinu. Kabeláží je tak vlastně samotné sklo, které umí vést a přitahovat elektrický proud. Reproduktor ElectroglaZ samozřejmě stále musíte napájet, což je zajištěno skrytým vedením okolo obvodu zařízení.

Jakmile reproduktor zapnete do zásuvky, připojovací kabel napájí sklo, které dále předává energii do výškových měničů, displeje a tlačítek. Samozřejmě se zatím jedná jen o koncept, nicméně Zytronic tvrdí, že toto řešení představuje v reakci na stále častější požadavek minimalistické elektroniky, která množstvím kabelů svůj minimalistický vzhled často ztrácí.

Zveřejněno: 04. 01. 2023