Acer rozšíří řadu notebooků Chromebook Plus o nový 14palcový model s procesory Intel Core

Společnost Acer oznámila rozšíření své řady notebooků Chromebook Plus o nový model Acer Chromebook Plus 514, výkonný, kompaktní a odolný laptop, který umožní zvládat více díky možnostem systému ChromeOS s funkcemi umělé inteligence.

Stejně jako se všemi notebooky Acer Chromebook Plus, mají uživatelé i s novým Chromebookem Plus 514 možnost zvládnout vice. Acer Chromebook Plus 514 je vybaven procesorem Intel Core i3-N305 a pamětí LPDDR5 RAM o kapacitě 8 GB. Díky tomu Chromebook Plus 514 nabízí dvojnásobnou rychlost, paměť a úložiště a poskytuje svižnou odezvu a efektivní multitasking. Sledování oblíbených pořadů ve Full HD na displeji s rozlišením 1080p je zde samozřejmostí stejně jako editace videí pomocí aplikace LumaFusion. Procesor zajistí zábavu s výdrží až 11 hodin na rychle se nabíjející baterii.

Chromebook je vybaven 14palcovým Full HD displejem s technologií IPS, jasem 300 nitů a širokými pozorovacími úhly. Displej tvoří dokonalou paletu pro umělou inteligencí obohacené grafické nástroje jako je Magic Eraser v aplikaci Fotky Google, stejně jako Adobe Photoshop a Adobe Express rozšířené o generativní AI Adobe Firefly. Displej notebooku Chromebook Plus 514 bude v nabídce v dotykovém i nedotykovém provedení s antireflexní vrstvou.

Zůstat ve spojení je nyní jednodušší a příjemnější díky spolehlivému připojení WiFi 6E a videokonferenčním nástrojům notebooku Chromebook Plus 514. Webkamera s rozlišením 1080p je vybavena funkcí Temporal Noise Reduction (TNR) pro potlačení šumu a také nástroji umělé inteligence, které zlepšují ostrost, světlost a rozmazávají pozadí. Obraz doplňují dva reproduktory DTS Audio.

Notebooky Acer Chromebook Plus 514 se budou prodávat v konfiguracích s úložištěm až 512 GB.

Nový Acer Chromebook Plus 514 je k dispozici s Chrome Education Upgrade pro správu zařízení ve školách, poskytuje správcům nástroje a postupy ke správě zařízení ve velkém počtu za využití všech funkcí Chromebook Plus.

Nová řada notebooků Chromebook Plus je k dispozici také s aktualizací Chrome Enterprise Upgrade, která zpřístupňuje podnikové funkce systému ChromeOS. Acer Chromebook Plus Enterprise 514 umožňuje IT oddělením a pracovníkům rychlé nasazení do provozu díky zero-touch enrollment.

Cena a dostupnost

Acer Chromebook Plus 514 (CB514-4H/T) bude v region EMEA dostupný ve čtvrtém kvartáýle tohoto roku za cenu od 479 eur.

Zveřejněno: 24. 04. 2024