Axis uvádí speciální all-in-one kameru, zlepšující komunikaci nejen s pacienty

Nové cenově dostupné víceúčelové zařízení AXIS Q9307-LV je kopulová IP kamera, která kombinuje ostrý obraz, obousměrný zvuk, pokročilou analytiku a LED indikátory. Kamera umožňuje s pomocí proaktivního dohledu zlepšit bezpečnost i ochranu osob a optimalizovat provoz, lze ji využít například k monitorování pacientů v nemocnicích a zdravotnických zařízeních dlouhodobé péče nebo k detekci a řešení problémového chování v prodejnách.

Kamera má rozlišení 5MPx a s ověřenými technologiemi Lightfinder 2.0, Forensic WDR a OptimizedIR poskytuje špičkový obraz za jakýchkoli světelných podmínek. Díky čtyřem vestavěným mikrofonům a integrovanému reproduktoru s funkcí potlačení ozvěny nabízí toto univerzální zařízení čistou obousměrnou zvukovou komunikaci s omezením hluku na pozadí, což umožňuje snadné vysílání i přijímání audia i na větší vzdálenost od kamery.

Inteligentní analýza při zachování soukromí

All-in-one komunikační zařízení AXIS Q9307-LV nabízí analýzu videa a zvuku v jednom, čímž poskytuje v reálném čase cenné informace, na které může pověřený personál reagovat. Dodává se např. (bez příplatku) s už předinstalovanými analytickými funkcemi na detekci kašle a také stresovou hlasovou analýzou, které rozšiřují monitoring o nové „slyšitelné“ rozměry.

Kamera také obsahuje předinstalovaný software AXIS Live Privacy Shield, který chrání soukromí osob při sledování v reálném čase tím, že dynamicky maskuje vybrané části obrazu. K dispozici je také AXIS Object Analytics k detekci a klasifikaci objektů pomocí AI nebo funkce automatické detekce pohybu v snímané zóně s pomocí pokročilé videoanalytiky. Pro ještě větší transparentnost jsou na zařízení AXIS Q9307-L umístněné LED indikátory, které se aktivují, když kamera nahrává (svítící červený kruh kolem kamery) nebo když se používá zvukový odposlech (světelná dioda nad reproduktorem). Nabízí tím skvělé řešení při ochraně soukromí.

Odolává dezinfekci, vandalům i hackerům

Kamera je vysoce odolná proti vandalům s krytím IK08. Odolává také určitým chemikáliím a dezinfekci. Například ani při každodenním čištění isopropanolem (IPA), chlornanem sodným nebo peroxidem vodíku se plasty nepoškodí.

Mezi už standardní výbavu kamer Axis v oblasti zabezpečení neoprávněného přístupu a kybernetické bezpečnosti je mimo jiné pokročilá hardwarová platforma AXIS Edge Vault, která chrání integritu zařízení už od výroby a zajišťuje ochranu systému jako celku.

Cena a dostupnost

Víceúčelové zařízení s kamerou AXIS Q9307-LV bude k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů a partnerů společnosti Axis v 1. čtvrtletí 2024 za doporučenou koncovou cenu 37 900 Kč.

Zveřejněno: 16. 03. 2024