Epos představuje regálové reproduktory ES7N

Společnost Epos představila na veletrhu Bristol Hi-Fi Show regálové reproduktory ES7N, které jsou sladěné s dříve představeným stojanovým modelem ES14N.

Nové repráky jsou navržené tak, aby je bylo možné umístit přímo do knihovny – nebo na volnou poličku na zdi – aniž byste přitom museli dělat kompromisy ohledně zvuku. Rozměry reproduktorů jsou jen 29 × 20 × 27 cm – a i přesto slibují slušnou úroveň kvalitního zvuku.

Na zadní straně reproduktorů se nachází přepínač, který umožňuje zvolit si ten správný filtr a tonální rovnováhu. Pokud jsou repráky Epos ES7N umístěny cca 30 až 50 cm od zdi, přepnete do horní pozice. Naopak pokud jsou přímo v knihovně, nastavíte je do pozice spodní.

Reproduktory můžete umístit i na stojan – v tom případě výrobce doporučuje 70 cm vysoké stojany. Jinak se jedná o asymetrické dvoupásmové reproduktory s předním reflexním portem. Hliníkový výškový měnič potažený keramikou má průměr 28 mm a nový model ho převzal ze zmíněného ES14N. Středo-basový měnič o průměru 13 cm je vyrobený z polypropylénu.

Zveřejněno: 27. 02. 2024