Japonský TEAC rozšiřuje Hi-Fi řadu Reference 505

Kromě trojice stávajících zesilovačů jsou součástí řady Reference 505 od japonské společnosti TEAC nově další dvě zařízení.

Tím prvním je USB DAC / síťový přehrávač NT-505-X, druhým pak USB DAC / sluchátkový zesilovač UD-505-X. Celá řada se přitom vyznačuje nejen prémiovými komponentami, ale také tím, že je velice kompaktní a v obývacím pokoji vám tedy nezabere příliš místa. Půdorys jednotlivých zařízení má totiž formát A4.

S využitím NT-505-X nebo UD-505-X jakožto digitálního zdroje a předzesilovače, v kombinaci se zesilovačem AP-505 můžete vytvořit kompaktní, a přitom nadstandardní a výkonnou Hi-Fi sestavu. Obě nová zařízení jsou vybavena taktéž novým digitálně-analogovým převaděčem (DAC) od ESS Technologies.

Při pohledu na řadu TEAC Reference 505 celkově zaplesají srdce všech audiofilů, kteří ale (opět) budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Tak například samotný model TEAC NT-505-X stojí na oficiálním webu výrobce 1.949 eur, což znamená v přepočtu cca 50 tisíc korun. Budete-li si tedy chtít řadu Reference 505 zkompletovat, počítejte se stovkami tisíc korun.

Zveřejněno: 03. 12. 2021