LG představuje QNED LCD TV pro rok 2024

Společnost LG představila svoje první modely televizí pro rok 2024. Konkrétně se jedná o LCD TV typu QNED s nebo bez miniLED zónového stmívání .

K novým modelům patří série 8K televizí QNED99T s úhlopříčkou 75 a 86 palců a dále 4K televize – QNED90T, QNED85T a QNED80T s úhlopříčkami mezi 43 a 98 palci. LCD televizory od LG jsou zpravidla postaveny na IPS LCD panelech, ale je možné, že 98palcový model, který v nabídce LCD televizí od LG nalezneme vůbec poprvé, bude využívat VA LCD panel, který má mimo jiné lepší kontrast.

Výrobce potvrdil, že její nové QNED LCD TV budou běžet na platformě webOS 24. Současně s tím oznámil jednu významnou změnu, a sice přislíbil, že aktualizace na nejnovější webOS budou u jeho televizí garantovány po dobu čtyř let. Což znamená, že modely pro příští rok se dočkají ještě webOS 28. K dalším novinkám se řadí integrovaný Chromecast. Ten se přidává k již podporované technologii Apple AirPlay 2 a znamená to, že svůj obsah z mobilních zařízení můžete přenášet na televizi jak z iOS, tak z Androidu.

Zveřejněno: 28. 12. 2023