Nový domácí router TP-Link Archer BE550pro hladké připojení a používání AR/VR aplikací

Společnost TP-Link představuje výkonný třípásmový Wi-Fi 7 router Archer BE550, který nastoluje novou éru domácí sítě. Uživatelé tak mohou bez obtíží vstoupit do světa AR/VR. Bleskové stahování či streamování v rozlišení 4K/8K je tu samozřejmostí.

Zcela nová WiFi 7 přichází s velmi vysokým výkonem i propustností a nižší latencí. Uživatelům tak poskytuje skvělý servis obohacený o silnější ochranu proti okolnímu rušení. Nový router se šesti toky a rychlostí až 9214 Mb/s dokáže uspokojit i ty nejnáročnější požadavky. Videokonference v precizní kvalitě bez zasekávání, online hraní těch nejnáročnějších titulů, filmy a seriály v 8K, vysokorychlostní stahování, ale i aplikace s rozšířenou realitou (AR) a virtuální realitou (VR) se v domácnosti s modelem Archer BE550 stanou běžným standardem.

Designově unikátní model disponuje pěti 2,5 Gb/s (4× LAN, 1× WAN) porty pro plnohodnotnou multigigabitovou konektivitu a maximální rychlost domácího internetu. Jeden takový port má až 2,5× vyšší rychlost než klasické ethernetové porty. Samozřejmostí je i port USB 3.0. Nejkvalitnější signál zajišťuje šest interních antén.

Router je vybaven šikovnými technologiemi pro nejlepší zážitek z používání internetu. Technologie Beamforming detekuje připojená zařízení a soustředí signály přímo k nim i do hůře dostupných oblastí. Nevadí ani pohyb s mobilním zařízením. Pro lepší propustnost a nižší latenci slouží technologie Multi-Link Operation (MLO). Samozřejmostí je i podpora všech zařízení se staršími Wi-Fi standardy.

Větší domácnosti ocení kompatibilitu se standardem EasyMesh, která umí eliminovat mrtvé zóny bez signálu. Typicky se jedná o vzdálené rohy v horním patře domu nebo třeba garáž, sklep či pergolu. K routeru Archer BE550 stačí přidat další router nebo extender s podporou EasyMesh, čímž vznikne jedna multigigabitová Wi-Fi mesh síť pro celou domácnost. Připojení zůstane stabilní i při přechodu mezi signály.

Bezpečnost všech připojených zařízení a jejich uživatelů zajišťuje robustní ochrana TP-Link HomeShield, která je připravena zachytit i ty nejsofistikovanější kybernetické hrozby. V reálném čase dokáže pomocí síťového skeneru rozpoznat nebezpečí, poskytuje ale i rodičovskou kontrolu, umí přidělovat vyšší výkon vybraným zařízením či určovat čas, který smí dítě strávit na internetu. S placenou službou HomeShield lze navíc získat ochranu před DDoS útoky, ochranu sítě internetu věcí nebo rozšířenou rodičovskou kontrolu. Router také umí vytvořit privátní síť internetu věcí (IoT) pro vysoké zabezpečení domácí sítě. Nároční uživatelé pak ocení podporu VPN klientů a serverů.

Router Archer BE550 je možné nastavit a spravovat snadno a bez odborných znalostí. Lze jej obsluhovat pomocí mobilní aplikace Tether, která je dostupná pro zařízení s Androidem a iOS, případně prostřednictvím webového rozhraní. Prvotní intuitivní nastavení trvá jen několik minut.

Zveřejněno: 02. 04. 2024