Panasonic v Plzni vyrábí novou řadu výkonných ekologických tepelných čerpadel Aquarea M

Panasonic Heating & Cooling Solutions představil Aquarea M – nejnovější řadu tepelných čerpadel vzduch-voda. Ta nabízí vyšší výkon než jednotky řady Aquarea L (9, 12 a 16 kW), funkčnost v extrémních venkovních podmínkách až do –28 °C i supertiché nastavení. Aquarea M využívá přírodní chladivo R290 s velmi nízkou hodnotou GWP. Jde o řadu vyráběnou v tuzemsku v Plzni.

Díky svému designu nabízí řada Aquarea M řadu flexibilních možností instalace. Majitelé domů se tak mohou rozhodnout pro vylepšené funkce začleněním pokročilejšího ovládacího panelu nebo výběrem mezi variantami provedení Bi-bloc či All-in-One. Řada Aquarea M tak umí vyhovět různým nárokům a zajistit řešení na míru pro každého uživatele.

Přírodní chladivo s nízkým GWP

Podobně jako řada Aquarea L nabízí Panasonic ve své nejnovější řadě přírodní chladivo R290, tedy propan. Toto chladivo má velmi nízkou hodnotu GWP (potenciál globálního oteplování) na úrovni 3, takže má nižší dopad na životní prostředí než jiná chladiva. Jednotky mají hermeticky uzavřený chladivový okruh a pro instalaci není potřeba certifikace na práci s chladivy.

Vysoký výkon i při teplotě –28 °C

Nová řada nabízí působivý výkon i v extrémních venkovních podmínkách. Garantuje maximální výstupní teplotu vody 75 °C při venkovní teplotě –10 °C a vodu o teplotě 55 °C při venkovní teplotě –25 °C.

Exteriérové jednotky T-CAP jsou schopny udržovat topný výkon až do venkovních teplot –20 °C a jsou plně funkční, i když je venku –28 °C. Díky tomu je řada Aquarea M ideální pro rekonstrukce v objektech, kde jsou zvýšené nároky na vysokou teplotu vody v radiátorech. Navíc může dosáhnout teploty teplé užitkové vody až 65 °C bez ohřívače a umožňuje sterilizaci vodní nádrže bez nutnosti zapojit záložní ohřívač.

Řada Aquarea M se vyznačuje vylepšeným designem s antivibrační strukturou, přepracovaným šasi a optimalizovanou rychlostí ventilátoru pro snížení hladiny hluku. Jednotky si udržují nízkou hlučnost ErP na hodnotě 53 dB(A), kterou lze u některých modelů snížit nastavením do „supertichého“ režimu až na 27 dB(A). Jen pro srovnání – takovou „hlučnost“ vygeneruje například lidský hlas při obyčejném šepotu.

Kompaktní a v atraktivním designu

Venkovní jednotky T-CAP se nyní dodávají ve stylovém antracitově šedém provedení. Kompaktní provedení All-in-One s malým půdorysem o rozměrech 598 x 600 mm nabízí řešení i pro menší domácnosti bez technické místnosti. Vnitřní jednotku lze umístit k větším spotřebičům.

Chytré ovládání pomocí cloudu

Čerpadla jsou dodávána s novým ovládacím boxem, který umožňuje flexibilní instalaci a jednoduché připojení k internetu. Dálkový ovladač byl navržen s optimalizovaným uživatelským rozhraním a vylepšenými funkcemi. Ty zahrnuje mimo jiné odečítání tlaku vody na hlavní obrazovce ovladače nebo možnost rozdělit domácnost do dvou zón a nastavovat teplotu v každé zvlášť.

Tepelná čerpadla Aquarea M lze ovládat na dálku a sledovat spotřebu energie v reálném čase. K tomu slouží aplikace k dispozici aplikace Panasonic Comfort Cloud. Řídicí systém Aquarea Service Cloud umožňuje instalačním a servisním firmám vzdálené nastavení, monitoring i diagnostiku na dálku.

Zveřejněno: 18. 12. 2023