Philips Hue rozšiřuje spolupráci se Samsung SmartThings

Signify, specialistza na chytré osvětlení, a SmartThings, globální platforma Samsung pro propojené bydlení, rozšiřují své partnerství, které přinese lepší a úchvatnější televizní zážitek s prostorovým osvětlením.

Již přes rok si mohou diváci propojit svůj kompatibilní televizor Samsung se svítidly Philips Hue a vytvořit si pohlcující atmosféru díky osvětlení domácího kina. Aplikace Philips Hue Sync TV bude nově navíc k dispozici také pro uživatele v České republice a na Slovensku, nově dále přibude možnost měsíčního předplatného a propojení s platformou SmartThings umožní ještě snadnější ovládání. Philips Hue a SmartThings tak společně nabídnou výhody aplikace Philips Hue Sync TV pro televize Samsung ještě více uživatelům po celém světě.

Měsíční předplatné

Philips Hue zavádí model předplatného založený na měsíčním poplatku ve výši 2,99 eur. Uživatelé si mohou vybrat mezi jednorázovou platbou za odemknutí aplikace na jednom televizoru Samsung, nebo zvolit měsíční předplatné, které zahrnuje až tři tyto přijímače v jedné domácnosti. Aplikace Sync TV bude nově dostupná i v České republice a na Slovensku.

Snadnější ovládání a pokročilá automatizace díky SmartThings

Integrace s ekosystémem SmartThings umožní uživatelům Samsung televizí ovládat aplikaci Sync TV prostřednictvím chytrého telefonu spolu s ostatními kompatibilními zařízeními. Aplikace umožňuje upravovat nastavení bez nutnosti přerušení přehrávaného obsahu. Uživatelé mohou vybírat mezi různými režimy a spouštět nebo zastavovat synchronizaci. Kromě toho lze vytvářet i automatizace pro více zařízení najednou a stisknutím tlačítka si tak navodí perfektní filmovou atmosféru.

Hudební režim zvýrazní hudbu z libovolného playlistu

Uživatelé aplikace Philips Hue Sync TV na kompatibilních modelech televizorů Samsung 2024 se mohou těšit také na novou funkci Hudební režim. Osvětlení Philips Hue bude místo sledování obsahu na obrazovce reagovat na zvuk toho, co se zrovna přehrává. Tato funkce bude k dispozici na kompatibilních televizorech Samsung vyrobených v letech 2022 a 2023 během letošního roku.

Dostupnost a kompatibilita

Aplikaci Philips Hue Sync TV lze používat s televizory QLED Samsung řady Q60 nebo vyšší, vyrobené od roku 2022. Integrace do aplikace SmartThings a měsíční předplatné budou k dispozici od jara 2024. Uživatelé získají přístup k těmto funkcím po stažení nebo aktualizaci na nejnovější verzi aplikace Sync TV. Hudební režim bude k dispozici pro kompatibilní televizory Samsung 2024 od jejich uvedení na trh, pro kompatibilní televizory z let 2022 a 2023 pak později v tomto roce.

Zveřejněno: 27. 03. 2024