První 49" QD-OLED monitor Samsung přijde ještě v červnu

První 49palcový QD-OLED monitor od Samsungu s obnovovací frekvencí 240 Hz přijde na trh ještě v průběhu června tohoto roku.

Model Samsung Odyssey G9 byl představen už v lednu na veletrhu CES 2023 v Las Vegas. Jedná se o ultra širokoúhlý herní monitor s poměrem stran 32:9, který se může chlubit extrémně nízkou dobou odezvy, konkrétně 0,03 ms (grey-to-grey).

QD-OLED panel u tohoto monitoru nebude rovný, ale zakřivený, a to konkrétně s hodnotou zakřivení 1800R. Novinka využívá čipset Neo Quantum Processor Pro a podporuje HDR v souladu se standardem VESA DisplayHDR True Black 400.

Samozřejmostí je také podpora synchronizačních technologií, a to konkrétně AMD FreeSync Premium Pro a VESA Adaptive Sync. Toto designové zařízení je dále vybaveno širokými možnostmi konektivity, a to porty DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 i Micro HDMI 2.1 a USB rozbočovačem.

Cena monitoru Samsung Odyssey G9 byla stanovena na 2200 eur, což v přepočtu činí cca 52 tisíc korun. Nejdřív se objeví na trhu ve Spojených státech a někdy v průběhu letních prázdnin pravděpodobně oficiálně i u nás.

Zveřejněno: 13. 06. 2023