Samsung Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G jsou tu

Společnost Samsung Electronics představuje dva nové chytré telefony Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G. Oba modely disponují špičkovými bezpečnostními prvky typu Knox Vault, vynikajícími fotografickými funkcemi převzatými z nejvyšší řady Galaxy i skvělým displejem, jehož jas se díky technologii Vision Booster přizpůsobuje okolnímu prostředí.

Mezi četná vylepšení modelu Galaxy A55 5G patří například funkce pro noční fotografování a natáčení – prakticky každá fotografie pořízená ve slabém světle je nyní podstatně lepší než dřív. Zásluhu na tom má zejména vyspělá technologie AI Image Signal Processing (ISP) s umělou inteligencí. Vylepšuje nejen krajinářské záběry, ale i fotografie lidí ve speciálním nočním portrétním režimu nebo video s technologií 12-bit HDR.

Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G nabízejí i další vynikající fotografické funkce a parametry, díky nimž je řada Samsung Galaxy již léta právem oblíbená po celém světě. Mezi ně patří například optický stabilizátor (OIS) a digitální stabilizátor videa (VDIS). Žádných rozostřených snímků a roztřesených záběrů se tedy bát nemusíte.

Kromě toho ctí nové modely tradici řady Galaxy A a nabízejí atraktivní a zábavné mobilní zážitky širokému spektru uživatelů. Oba telefony jsou vybaveny špičkovým displejem Super AMOLED s rozlišením Full-HD, který se výborně hodí k sledování filmů i brouzdání po sociálních sítích. Displejům s úhlopříčkou 6,6 palce (16,7 cm) nechybí ani technologie Vision Booster, vylepšující u obou telefonů viditelnost v jasném světle i v přímém slunci.

Také špičkové bezpečnostní funkce Samsungu se nyní dostanou k většímu počtu uživatelů

Díky modelům Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G se do řady Galaxy A vůbec poprvé dostává špičková bezpečnostní technologie známá dosud jen z vlajkových lodí Samsungu, tedy Samsung Knox Vault. Na hardwaru založené bezpečnostní řešení nabízí komplexní ochranu před hardwarovými i softwarovými útoky – vytváří zabezpečené prostředí fyzicky oddělené od hlavního procesoru a paměti. Systém tak účinně chrání nejdůležitější data v telefonu, např. údaje potřebné k jeho odemčení či systémová hesla. Kromě toho Samsung Knox Vault chrání i šifrovací klíče v přístroji, což znamená spolehlivou ochranu osobních údajů a dalších citlivých dat. K nim se tak za žádných okolností nemůže dostat nikdo, kdo nedokáže přístroj standardním způsobem otevřít, a to ani v případě ztráty nebo krádeže.

Dalším důležitým bezpečnostním prvkem u obou modelů je Samsung Knox, vícevrstvá zabezpečovací platforma Samsungu. O bezpečnost důležitých informací a o holistickou ochranu před útoky v rámci celého ekosystému Galaxy se na platformě Samsung Knox stará kompletní zabezpečení hardwaru, detekce napadení v reálném čase a spolupráce s důležitými partnery.

A tím bezpečnostní prvky nekončí – do výbavy telefonů řady Galaxy A patří i Automatické blokování, tedy balík dalších bezpečnostních opatření, který si uživatel může aktivovat dle uvážení. Pokud je funkční, brání instalaci aplikací z neověřených zdrojů, pravidelně zabezpečení aplikací kontroluje a hledá potenciální malware, případně brání podezřelým příkazům a softwarovým instalacím při připojení telefonu k počítači přes USB kabel. Majitelé nových modelů Galaxy A budou nově mít i přístup k bezpečnostnímu panelu Zabezpečení a soukromí, takže si budou moct kdykoli ověřit, co se děje s jejich daty, a pohodlně zrušit jakákoli sporná povolení jednotlivým aplikacím. Mezi další funkce patří soukromé sdílení dat v rámci technologie Quick Share – důležité osobní nebo finanční informace se v případě potřeby sdílejí v bezpečně zašifrované podobě. Uživatelé můžou dokonce nastavit povolení k přístupu na straně příjemce, případně datum expirace daného souboru. Můžou také zakázat či omezit pořizování screenshotů nebo stahování souborů.

Nové chytré telefony řady Galaxy A navíc tuto ochranu zajišťují delší dobu než dřívější verze. S modely Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G získá každý uživatel garanci čtyř budoucích generací operačního systému Android a uživatelského rozhraní One UI a zároveň pět let bezpečnostních aktualizací, což výrazně prodlužuje bezpečnost zařízení.

Zveřejněno: 11. 03. 2024