Skladování potravin s trochou nostalgie: zábavné úložné boxy Stackers

Společnost Samsung spojila síly se společností The Tetris Company a uvedly na trh limitovanou kolekci dóz na skladování potravin inspirovanou světoznámou logickou hrou Tetris. Barevné dózy mají pomoci domácnostem, aby se podstatně snížilo jejich plýtvání potravinami. Sady Tetris budou dostupné za cenu 25 euro.

Úložná sada bude obsahovat všech sedm ikonických tvarů a barev Tetrimina – azurovou, žlutou, fialovou, zelenou, modrou, červenou a oranžovou. Díky zábavnému barevnému rozlišení tak bude skladování potravin ve chladničce a mrazničce jednodušší a efektivnější. Celý výnos z prodeje poputuje Evropské federaci potravinových bank.

Problém plýtvání potravinami vyvolává rostoucí obavy, protože hlášená míra individuálního plýtvání se opět zvýšila a vyrovnala se úrovni, která panovala před vypuknutím pandemie. Tři z deseti lidí (30 %) přiznávají, že vyhazují větší objem potravin, než tomu bylo před pandemií (20 %). Je to proto, že nevěnujeme dostatečnou pozornost tomu, kolik máme zásob, nemáme potraviny v chladničce správně srovnané. Pak nedokážeme efektivně využívat zbytků či rozumně dávkovat ingredience během vaření. Lidé rovněž nevyužívají možnosti navařit ve velkém, rozdělit jednotlivé porce jídel do krabiček a následně je zamrazit na později.

Využitím pestrobarevného a nostalgického Tetris designu budou zákazníci schopni skládat jednotlivé krabičky soupravy na sebe úplně stejně, jako v důvěrně známé hře. Souprava na uskladnění potravin je ideální volbou k optimalizaci prostoru. Tímto způsobem využijete kapacitu místa v chladničce mnohem efektivněji a vyhnete se vyhazování potravin.

Nové boxy na skladování potravin Samsung Stackers budou dostupné i v České republice za 640 korun.

Zveřejněno: 19. 12. 2021