Sony aktualizuje některé starší televize na Android 10

Společnost Sony oznámila, že aktualizuje některé starší televize, konkrétně OLED a LCD modely pro roky 2018 až 2020, z Androidu 9 na Android 10.

Aktualizace systému je v současné době k dispozici v Asii a severní Americe, přičemž již brzy by se měla dostat i do Evropy. Dostupná bude pro modely z let 2018, 2019 a 2020, přičemž výběr zahrnuje oblíbené řady jako A9F/AF9, A9G/AG9 nebo X950G/X95.

Součástí aktualizace jsou kromě samotného systému i další funkce, jako je třeba Living Decor, což je funkce, která umožňuje využití televize jakožto rámu na (digitální) fotografii. Případně si sem můžete nastavit i hodiny nebo vzhled vašeho interiéru. Také menu nastavení v těchto televizích se dočká nového rozvržení a přejmenovány byly některé položky tohoto menu.

Výhodou je také fakt, že po aktualizaci budou moci uživatelé ovládat a aktualizovat kompatibilní soundbary značky Sony přímo z menu nastavení televize. Aktualizace bude uvolňována postupně, přičemž ke všem uživatelům se dostane v následujících měsících.

Zveřejněno: 14. 11. 2023