Sony představuje novou řadu domácích audio produktů Bravia Theatre

Společnost Sony inovuje značku Bravia, kterou nesou produkty určené ke sledování filmů, a obohacuje dokonalý zážitek z domácího kina. Díky rozšíření streamovacích služeb si sledování filmů v pohodlí domova získává stále větší oblibu.

Klíčové technologie a funkce domácích audio produktů 2024 BRAVIA Theatre

360 Spatial Sound Mapping

Pomocí patentované technologie 360 Spatial Sound Mapping od Sony je generováno několik virtuálních reproduktorů v místech, kde nejsou žádné skutečné fyzické reproduktory, například nahoře nebo po stranách. To umožňuje získat 360prostorový zvuk optimalizovaný pro konkrétní domácí prostředí s širokým akustickým polem, které vás obklopí zvukem z různých směrů a napodobuje zážitek z kina, aniž byste museli instalovat fyzické reproduktory na strop nebo stěny. Dříve byl k vytvoření virtuálních reproduktorů zapotřebí soundbar i zadní reproduktory – s nově představenými modely Bravia Theatre Bar 9 a Bravia Theatre Bar 8 si můžete vychutnat zvuk technologie 360 Spatial Sound Mapping pouze s jedním soundbarem. Také Bravia Theatre Quad dokáže realizovat širší prostorový zvuk pomocí 4 tenkých reproduktorů.

Optimalizace zvukového pole

Produkty Bravia Theatre jsou kompatibilní s funkcí Sound Field Optimization, která automaticky upravuje a ladí jednotlivé reproduktory podle uspořádání místnosti a pomáhá najít optimální umístění systému, abyste doma zažili působivý zvuk jako v kině.

Acoustic Center Sync

Funkce Acoustic Center Sync integruje zvukový systém, například soundbar, s televizorem tak, aby zvuk přesně odpovídal dění na obrazovce, a vytváří tak atmosféru jako v kině. Reproduktory jsou v kinech umístěny přímo za plátnem, které má řadu malých otvorů. Zvuk, který z něj vychází, se přenáší dopředu tak, aby se dialogy a zvuky prolnuly s obrazem promítaným na plátno a byly slyšet ze správného místa. Když se propojí televizory Bravia a produkty z rodiny Bravia Theatre , spojí se zvuk reproduktorů televizoru a soundbaru a vytvoří zážitek jako v kině, kdy se zdá, že zvuk vychází přímo z obrazovky televizoru.

Voice Zoom 3

Pokud zkombinujete domácí audio produkty Bravia Theatre a kompatibilní televizory Bravia, rozpozná nová funkce Sony Voice Zoom 3  lidský dialog pomocí algoritmu umělé inteligence a zesílí nebo sníží jeho hlasitost, takže i méně výrazné dialogy zní hlasitě a zřetelně. 

Nastavení pro Voice Zoom 3 a produktovou řadu Bravia Theatre audio připojenou k televizoru lze ovládat pomocí nové aplikace Bravia Connect (dříve Home Entertainment Connect App), aniž by se při sledování filmu zobrazoval panel nabídek na obrazovce televizoru .

Volitelné reproduktory

Přidáním bezdrátového subwooferu nebo zadních reproduktorů si můžete vychutnat silné hluboké basy a vylepšený prostorový zvuk. Subwoofer SA-SW5 nebo SA-SW3, který je vybaven výkonným 180mm měničem a pasivním zářičem a poskytuje 300W hluboký basový zvuk, lze díky bezdrátovému připojení umístit kamkoli. SA-RS5 je dvojice zadních reproduktorů, která má vestavěnou baterii a reproduktory s výstupem směřujícím vzhůru. Reproduktory nemusí být připojeny ke zdroji napájení, což umožňuje jejich umístění na různá místa. Díky zadním reproduktorům si také můžete vychutnat mnohem čistší a širší zvukový zážitek 360 Spatial Sound Mapping.

Bravia Theatre U

Nový reproduktor na krk od společnosti Sony přináší pohlcující zvuk, který vás obklopí. Umožní vám poslech pod širým nebem, který přesto ale zůstane osobní. Můžete si vychutnat zážitek z filmu při vysoké hlasitosti, aniž byste museli hledět na své okolí, a užívat si obklopující zvuk Dolby Atmos po spárování s kompatibilními televizory Bravia TV  s technologií 360 Spatial Sound. Připojte dva reproduktory Bravia Theatre U k jednomu televizoru nebo jiným zařízením pomocí funkce Speaker Add.

Kompatibilní s technologiemi IMAX Enhanced  a Dolby Atmos

Bravia Theatre Bar 9, Bar 8 a Quad podporují nejen standardní zvukové technologie včetně zvuku Dolby Atmos a DTS:X, ale mají také certifikaci IMAX Enhanced10.

Zveřejněno: 19. 04. 2024