Tesla rozšiřuje sortiment o chytré produkty

Tesla Smart rozšiřuje nabídku svého chytrého sortimentu, a odpovídá tak na poptávku nejen svých zákazníků, ale i doby. Tentokrát se zaměřuje na produkty z kategorie péče o zdraví.

Nové produkty poskytují statistiky o srdečním tepu, okysličením krve, krevním tlaku i tělesné teplotě. V aplikaci Tesla Smart se všechny naměřené údaje synchronizují, a poskytnou tak komplexnější náhled na zdravý životní styl.

Díky LED displeji u jednotlivých produktů je pohodlné všechny zmíněné hodnoty sledovat. Produkty jsou vybavené chytrými čidly, která při delší nečinnosti zařízení vypnou a šetří tak baterii. Bluetooth připojení zajistí dostupnost údajů z měření v chytré aplikaci Tesla Smart, která je přístupná v češtině pro iOS i Android.

Stráží srdeční tep

Prstový pulzní oxymetr Tesla (na úvodním obrázku)  je praktickou zdravotní pomůckou, která pomůže ohlídat hodnoty okysličení krve a srdečního tepu. Včasnou detekcí tak lze předejít fatálním následkům, jako jsou pocity dušnosti, tlak na hrudi, omdlévání či krátkodobé ztráty paměti. To vše je způsobené nedostatkem kyslíku v krvi, který postihuje například těhotné ženy, malé děti či covidové pacienty s těžším průběhem onemocnění.

Tesla Smart Oximeter s maximální přesností změří hodnoty saturace hemoglobinu (SpO2) a pulzní frekvence (PRbpm), a to i při sníženém průtoku krve tkání. Oxymetr uvádí hodnoty perfuzního indexu (PI), který udává podíl okysličení krve s každým novým srdečním tepem. Jsou-li naměřené hodnoty krajní a zdraví uživatele v ohrožení, Tesla Smart Oximeter spustí vizuální i zvukový alarm.

Tlak pod kontrolou

Nový tlakoměr od Tesly zaznamená historii měření krevního tlaku až u dvou uživatelů a upozorní, pokud je něco v nepořádku. Má moderní vzhled i funkce, ale je vyvinutý tak, aby jej mohl jediným tlačítkem ovládat každý.

Tesla Smart Blood Pressure Monitor měří systolický a diastolický tlak a puls pomocí akurátní oscilometrické metody. Naměřené hodnoty jsou snadno čitelné na velkém LED displeji. Přístroj vydává varovné signály v případě, že zaznamená nepravidelný srdeční tep. V chytré aplikaci Tesla Smart je možnost sledovat historii měření i zpětně, zaznamenává na 199 měření u obou uživatelů.

Rychlé, pohodlné a hygienické měření teploty

Bezkontaktní teploměr Tesla Smart Thermometer umožňuje rychlé, pohodlné a maximálně hygienické měření teploty pomocí infračerveného snímání. Chytrý teploměr je určený jak k profesionálnímu užívání ve zdravotnických zařízeních, tak k domácímu použití. Kromě měření tělesné teploty nabízí i režim měření objektů, který zkontroluje například teplotu dětské koupele, pokrmu před servírováním či teplotu v místnosti.

Teploměr je třeba přidržet zhruba 1 cm od zvukovodu či čela a během jediné vteřiny je výsledek viditelný na displeji. V případě, že přístroj detekuje horečku, upozorní zvukovým signálem. Na praktickém velkém displeji se zobrazí hodnoty na stupnici Celsia (°C) i Fahrenheita (°F).

Nové produkty Tesla z kategorie zdraví jsou dostupné u běžných prodejních partnerů, a to za doporučené ceny 1.299 korun za Tesla Smart Oximeter, 1.699 korun stojí Tesla Smart Blood Pressure Monitor a Tesla Smart Thermometer je v prodeji za 799 Kč.

Zveřejněno: 12. 10. 2022