Vybudujte si kvalitní meshovou síť s TP-Linkem

Meshový systém je oproti tradičním systémům routerů a přístupových bodů ucelenějším a praktičtějším řešením domácí Wi-Fi. Jak je na tom TP-Link?

Společnost má v nabídce více řešení, které nějakým způsobem souvisejí s meshovými systémy. To jsou řešení bezdrátového připojení k internetu, která jsou jednotná, plynulá a sestávají ze vzájemně zaměnitelných, plnohodnotných přístupových bodů.

TP-Link nabízí například sérii Deco, což je jednotný ekosystém produktů, jež navzájem spolupracují. Dokážou přizpůsobit Wi-Fi síť individuálním potřebám a kombinovat ji s různými technologiemi, jako jsou PoE (power-over-ethernet), DSL nebo 4G/5G. Veškeré nastavení jednotek Deco probíhá přes stejnojmennou a bezplatně distribuovanou mobilní aplikaci Deco.

Současně se TP-Link zavázal k vývoji produktů se standardem EasyMesh, který byl zaveden sdružením Wi-Fi Alliance a jedná se o standard pro sítě s více přístupovými body. Jednotlivé produkty podporující EasyMesh jsou navzájem kompatibilní.

Navzájem kompatibilní jsou ale meshová zařízení značky TP-Link mezi sebou, a to díky sjednocenému ekosystému OneMesh. Název OneMesh je ochrannou známkou TP-Linku pro Wi-Fi produkty podporující jednotný mesh systém.

No, a nakonec tu máme ještě ekosystém Omada Mesh, který je oproti těm předchozím určený spíše pro firmy. Tento systém umožňuje bezdrátové spojení mezi podnikovými přístupovými body TP-Link Omada EAP i na dlouhé vzdálenosti.

Zveřejněno: 13. 06. 2023