AGON by AOC představuje další krok v herní evoluci: monitory s 180 Hz a odvážným designem

AGON by AOC zahajuje letošní rok představením nové řady herních monitorů AOC Gaming G4 v novém elegantním designu. Modely AOC Gaming 24G4X s úhlopříčkou 23,8 palce (60 cm) a 27 palců (68 cm) 27G4X jsou vybaveny panely Fast IPS pro přesné barvy a široké pozorovací úhly, rychlejší obnovovací frekvencí 180 Hz, dobou odezvy GtG až 1 ms a kompatibilitou s Nvidia G-Sync.

Oba monitory mají obnovovací frekvenci 180 Hz, která zajišťuje plynulé hraní. Rozlišení Full HD (1920×1080) v souladu s velikostí displeje 24" a 27" umožňuje hráčům dosahovat vysokých snímkových frekvencí s většinou běžných grafických procesorů. Díky použití barevně přesných panelů Fast IPS s širokými pozorovacími úhly si monitory poradí i s nenáročnými úkoly souvisejícími s úpravou obrazu/videa nebo živým vysíláním mimo hraní her. S dobou odezvy až 1 ms GtG díky použití panelů Fast IPS jsou tyto modely určeny pro hráče, kteří vyžadují maximální přesnost a čistotu, a umožňují jim rozdrtit své soupeře v FPS, battle royale nebo podobných rychlých titulech, aniž byste na monitoru zaznamenali duchy. Monitory podporují i HDR10, takže přijímají signály HDR pro živý a dynamický obraz. Oba modely jsou kompatibilní se systémem Nvidia G-Sync, který eliminuje trhání a zadrhávání pro plynulou herní akci pomocí proměnlivé obnovovací frekvence.

Výrazný design

Modely 24G4X a 27G4X se mohou pochlubit novým designem inspirovaným ostrými liniemi a neobvyklou estetikou letounu stealth. Modely jsou vybaveny kompaktnější základnou, která je nyní stylová i funkční a poskytuje dostatek prostoru pro klávesnice a myši během intenzivních esportových akcí.

Revoluce naruby

Stejně jako mají modely 24G4X a 27G4X už na první pohled nový vzhled, i uvnitř se mění. Mají svěží, intuitivní a citlivý On-Screen Display, který hráčům usnadňuje přizpůsobení zážitku ze sledování. Případně elegantní a lehký software AOC G-Menu umožňuje uživatelům měnit nastavení monitoru. OSD umožňuje zapnout herní funkce, jako je nový inteligentní zaměřovací kříž, který dokáže měnit barvu zaměřovacího bodu na pozadí, čímž zvyšuje přesnost míření a dává hráčům výhodu v soutěžních hrách.

Ergonomicky výjimečný

Oba modely jsou vybaveny ergonomickým stojanem, který umožňuje nastavení výšky, natočení, náklonu a otočení pro pohodlné hraní her. Ten umožňuje uživatelům sedět se zdravým držením těla a používat monitory nejen pro hraní her, ale pro studium či práci po celý den. Sedí pevně a na stole zabírají menší plochu. Monitory jsou vybaveny režimem LowBlue a neblikají. Tyto modely mají možnost uchycení pomocí VESA na rameni nebo na zdi. Díky svému bezokrajovému provedení jsou vhodné i pro instalace s více monitory. Vestavěné reproduktory a výstup na sluchátka umožňují vytvořit kompletní herní sestavu během několika minut.

Cena a dostupnost

Monitory AOC Gaming 24G4X a 27G4X se dodávají s tříletou zárukou za doporučenou maloobchodní cenu 4.179 Kč (169,00 €), resp. 4.921 Kč (199,00 €).

Zveřejněno: 30. 01. 2024