AOC Gaming Q27G4X kombinuje velikost 27 placů a rozlišení QHD se 180 Hz

Agon by AOC rozšiřuje svou řadu AOC Gaming o model s rozlišením QHD, který je nástupcem oceňované řady G2. 27palcový (68 cm) monitor AOC Gaming Q27G4X je vybaven panelem Fast IPS s vysokou ostrostí, díky rozlišení QHD (2560 × 1440), působivou obnovovací frekvencí 180 Hz, dobou odezvy GtG až 1 ms a technologií Adaptive-Sync pro nepřekonatelné herní zážitky.

Díky designu inspirovanému letadlem stealth je nedávno představená řada G4 elegantnější než předtím. Monitor Q27G4X, který představuje „zlatý střed“, co se týče velikosti a rozlišení, se skvělou cenou, jistě zaujme řadu mainstreamových i ctižádostivých soutěžních hráčů. Díky rychlému IPS panelu s přesnými barvami a širokými pozorovacími úhly vyniká Q27G4X i při každodenních úkolech.

Díky 10bitovému panelu dosahuje monitor širokého gamutu reprodukcí 1,07 miliardy barev. Certifikace VESA DisplayHDR 400 znamená, že monitor Q27G4X umí přijímat signál HDR10 a reprodukovat obsah HDR, čímž zvyšuje kvalitu hry a obrazu videa díky extra jasu a výrazným barvám. Větší jasnost textu i ostřejší hrany a detaily ve hrách jsou zajištěny díky hustotě pixelů 109 ppi. Současné mainstreamové grafické procesory jsou již schopny dosáhnout vysoké obnovovací frekvence při rozlišení QHD u většiny současných her, takže si uživatelé mohou vychutnat plynulejší herní zážitek již od prvního dne. Výhoda bohatých a věrných barev se projeví při sledování filmů nebo hraní her, ale také při tvorbě obsahu, jako je lehká úprava obrázků nebo videí při živém vysílání.

Základna stojanu je ve srovnání s předchozí inkarnací ještě kompaktnější, proto vyžaduje méně místa na stole a hráčům umožňuje dostatek prostoru pro rychlé, a dokonce i nepravidelné pohyby myši při soutěžích na nejvyšší, esportovní úrovni. Díky absenci jasných barevných akcentů monitor krásně zapadne mezi mnoho různých herních sestav.

Ergonomický stojan nabízí komplexní nastavení - výšku, natočení, náklon a otočení – a zajišťuje tak optimální pohodlí při hraní, práci nebo studiu. Jeho technologie Flicker-Free a režim LowBlue zajišťují pohodlí pro oči i při delším sezení. Monitor podporuje montáž VESA a díky svému provedení ze tří stran bez okrajů je ideální pro sestavy s více monitory. Pro kompletní herní zážitek jsou součástí balení vestavěné reproduktory a výstup na sluchátka.

Ceny a dostupnost

Monitor AOC GAMING Q27G4X se dodává s tříletou zárukou a bude k dispozici od února 2024 za doporučenou maloobchodní cenu 6.685 Kč (269 eur).

Zveřejněno: 09. 02. 2024