Barevný LED pásek TP-Link Tapo s podporou Apple HomeKit

TP-Link představuje nový chytrý Wi-Fi světelný LED pásek, který patří do řady zařízení pro chytrou domácnost, Tapo L930 5. Ten doplňuje ucelenou sérii, jež sestává z chytrých žárovek, zásuvek či bezpečnostních kamer.

Novinka navazuje na úspěšné modely LED pásků L900-5 a L920-5, přesto však oproti nim přináší minimálně jednu zásadní inovaci.

Podpora Apple HomeKit

LED pásek TP-Link Tapo L930-5 totiž podporuje Apple HomeKit, ucelené řešení pro zařízení chytré domácnosti. Díky tomu můžete LED pásek ovládat prostřednictvím mobilních zařízení Apple, a dokonce i pomocí hlasových příkazů s využitím chytré asistentky Siri, Alexa či Google Assistant. Výhodou LED pásku Tapo L930-5 je možnost jeho spolupráce s chytrými asistenty či mobilní aplikací Tapo v češtině i slovenštině. Oproti jiným řešení nepotřebuje ke svému fungování další zařízení (hub) ani jiné doplňky. Světelné zařízení stačí připojit k domácí zabezpečené Wi-Fi síti.

Lepší ovladatelnost a umělecké vyjádření

Díky využití špičkových technologií získáte u pásku Tapo L930-5 lepší ovladatelnost a vylepšené možnosti pro své umělecké vyjádření, protože k dispozici je integrovaný IC čip, a jeden pásek tak může zobrazovat více barev najednou. Můžete si vytvořit až 50 přizpůsobených barevných zón se světelným nastavením, které lze přizpůsobit vaší náladě nebo aktuálním podmínkám. Stejně jako model L920-5 se i novinka chlubí povrchovou úpravou z polyuretanu, což znamená i vyšší odolnost.

U LED pásku TP-Link Tapo L930-5 je možné experimentovat s různými předvolbami osvětlení. Třeba tlumené noční osvětlení vám vytvoří příjemnou atmosféru, a světlo můžete nastavit i pro večírek nebo klasické osvětlení. Předvolené režimy uložíte do paměti a kdykoliv poté vyvoláte pomocí mobilní aplikace. Kromě všech zmíněných světelných efektů můžete nastavit i extra bílé LED osvětlení. V tomto režimu získáte světlo s intenzitou 1000 lumenů pro klasické osvětlení prostoru.

Nechte se pohltit efekty

Je to možné díky konfiguraci více než 16 milionů živých barev a ovládání samostatných světelných zón. Toho využijete hlavně na domácí party nebo při poslechu hudby. Tu dokáže pásek zachytit a synchronizovat její frekvence a rytmus s barevnými efekty.

K dalším možnostem patří funkce plánovač a časovač, se kterými si nastavíte časové harmonogramy, v jejichž rámci se má světelný pásek zapnout či vypnout v určený čas, a navíc si můžete vybrat i barevný odstín a jeho jas. Režim Pryč zase dokáže simulovat přítomnost osob v domě a v náhodných časových intervalech LED pásek rozsvěcovat a zhasínat. Takže si žádný případný nevítaný návštěvník nemůže být jistý tím, jestli se právě nacházíte doma či nikoliv.

Flexibilní instalace

Instalace je snadná a navíc flexibilní. Stačí si pásek zkrátit na potřebnou délku a následně ho přilepit na libovolný povrch díky lepicímu podkladu 3M. Pásek je ohebný a voděodolný, lze ho následně odlepit a umístit jinam.

Zveřejněno: 18. 08. 2022