Bezpečnost a špičková ochrana vašeho venkovního prostoru s Wi-Fi kamerou Tapo C500

Ať už jste kdekoliv, s venkovní Wi-Fi kamerou Tapo C500 od výrobce TP-Link budete jedním okem stále na dosah domova. Chytrá kamera, jejíž primární funkcí je samozřejmě ochrana vašeho majetku a pořizování videozáznamu, však dokáže daleko více. Přesvědčte se sami.

Současné domácí bezpečnostní kamery jsou vyspělé a disponují řadou přídavných funkcí, přičemž jejich pořizovací cena je velice přijatelná. V případě venkovní Wi-Fi kamery Tapo C500 to platí dvojnásob. V obchodech ji můžete pořídit už za částku okolo 1.500 Kč. A co za takto přívětivou cenu dostanete?

Jakmile krabici s kamerou doma vybalíte, překvapí vás její velikost i příjemný design oceněný prestižní anketou Red Dot Design Award 2022, který je koncipován s ohledem na jednoduchou instalaci kamery na strop, stěnu nebo na sloup. Zkrátka tam, odkud bude mít objektiv s Full HD rozlišením nejlepší výhled. Počasí řešit nemusíte, zařízení je voděodolné i prachotěsné a spolehlivě odolá také nepříznivým povětrnostním podmínkám.

U kvalitního rozlišení ale zdaleka nekončíme. Objektiv dokáže jako orlí oko kroužit po sledovaném prostoru a pokryje tak 360° horizontálně a 130° vertikálně. Nemine tak žádný kout a zaostří na každý detail dokonce i v noci. Díky speciálnímu senzoru dohlédne zcela nenápadně za úplné tmy na vzdálenost až 30 metrů. Jakmile však nastavíte režim fyzického soukromí, kamera zakryje čočku objektivu neprůhledným černým krytem. S kamerou střežící váš prostor lze nastavovat zóny, které objektivy mohou snímat, a které nikoliv. Máte tak jistotu bezpečí, ale také vlastního soukromí. Lze využít i časovač a kameru můžete spouštět jen v časech, které vám vyhovují.

Jakmile kamera Tapo C500 v pohotovostním režimu zaměří pohybující se objekt, nespustí z něj svůj pohled. Rozpozná osoby a věci. Objektiv pomocí vysokorychlostní rotace kopíruje pohyb osoby a podle potřeby vás informuje pomocí volně dostupné aplikace Tapo, která je k dispozici pro Android nebo iOS. Díky této aplikaci můžete sledovat dění před objektivem a také ji ovládat klidně i za pomoci hlasových asistentů.

O tom, že se jedná o multifunkční zařízení, vás přesvědčí zvukový alarm odrazující nezvané hosty i možnost obousměrné fyzické komunikace. Tu lze široce využít nejen při případném upozornění zloděje, že o něm víte, ale třeba při utišování domácího mazlíčka na zahradě nebo informování kurýra, kam s balíkem.

Jednoduchá a spolehlivá kamera pro všechny

Ovládání kamery, její nastavení a také správu zvládne i laik. Základními kroky vás intuitivně provede aplikace Tapo. Stejně tak snadná je i montáž, se kterou si poradí každý příležitostný kutil.

Záznamy z kamery se ukládají na microSD kartu s kapacitou až 512 GB a jsou tak spolehlivě uchovávány, abyste se k nim v případě potřeby mohli vrátit. Karta o této kapacitě, kterou je nutné dokoupit zvlášť, poskytuje dostatek prostoru pro několik dní záznamu. Ještě více prostoru pro zpětný záznam poskytuje zpoplatněné cloudové úložiště Tapo Care, které uchovává videa až 30 dní zpětně a měsíčně ho pořídíte za necelou stokorunu.

Koupí Wi-Fi kamery Tapo C500 nezískáte jen nový přístroj do domácnosti, ale především klid, že je váš majetek pod neustálou a spolehlivou ochranou.

Více informací najdete na: https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c500/

Zveřejněno: 25. 01. 2024