Britská značka Majority uvádí dva streamery

Britská audio značka Majority uvádí dvojici nových propojených hudebních systémů, které bude prodávat pod názvy Bard a Quadriga.

Menším z obou modelů je Majority Bard, který podporuje streamování přes Bluetooth a dále Spotify Connect. Je však vybaven také tunery DAB, DAB+ a FM a podporou internetového rádia. Po stránce konektivity je k dispozici aux vstup, USB a 3,5mm jack. A dále zde máme také podcastový rozbočovač.

Z technického vybavení můžeme zmínit dvojici 10cm měničů a interní subwoofer o průměru 13 cm. Celkový výstup pak činí 100W.

Větší Quadriga pak podporuje vše výše uvedené a navíc je vybavena i CD přehrávačem. Hudbu lze přehrávat taktéž z USB flash disku. Měniče jsou k dispozici stejné velikosti jako u modelu Bard, jen s tím rozdílem, že subwoofer má tentokrát průměr 15 cm. Zatímco Majority Bard je doma v Británii aktuálně v prodeji v přepočtu za cca 4.300 korun, za model Quadriga si připlatíte o něco více – standardní cena činí při současném kurzu téměř přesně na korunu osm tisíc (bez dopravy).

Zveřejněno: 25. 04. 2023