ESET uvádí na trh novou službu MDR, pomůže firmám s řízením a správou kybernetické bezpečnosti

Společnost ESET představuje inovativní službu ESET MDR, která se zaměřuje na řešení problémů a výzev především u malých a středních firem. Neustálý vývoj v oblasti kybernetické bezpečnosti a hrozeb spolu s příchodem nové směrnice NIS2 klade i na tyto subjekty stále větší nároky, které musí v kontextu omezených zdrojů přesto řešit.

ESET MDR jim nabízí spolehlivou detekci kybernetických hrozeb a správnou reakci na incidenty kombinací nejmodernějších technologií a lidské odbornosti. Spuštěním služby ESET nejen významně rozšiřuje portfolio svých bezpečnostních řešení, ale reaguje tak právě i na potřeby svých zákazníků.

V rychle se měnícím prostředí kybernetických hrozeb je pro firmy důležité najít takového poskytovatele služeb MDR, díky jehož řešení posílí svůj přístup k bezpečnosti, sníží počet falešných poplachů a posílí také svou schopnost detekovat hrozby, vyšetřovat incidenty a reagovat na ně. Služba ESET MDR pro malé a střední podniky je navržena speciálně tak, aby tyto potřeby zákazníků dokázala naplnit a přinášela okamžité výhody, včetně bezprostřední reakce na incidenty.

„Společnosti a organizace jsou čím dál více závislé na digitálních prostředcích, a tím pádem vystaveny kybernetickým hrozbám více než před lety. Spříchodem nového Zákona o kybernetické bezpečnosti a požadavků NIS2 se navíc budou muset ještě více zaměřit na zvyšování svého zabezpečení. NIS2 má oproti předchozí verzi směrnice mnohem větší rozsah působnosti a přináší mimo jiné třeba požadavky na sledování a hlášení incidentů nebo na bezpečnost dodavatelského řetězce. Právě útoky dodavatelským řetězcem, při kterých se například útok na dodavatele aplikace pro přenos a správu souborů dotkne celé řady jeho klientů, jsou u malých a středních firem stále častější. Důvodem bývají většinou jejich omezené zdroje kzajištění kybernetické bezpečnosti, říká Vladimíra Žáčková, specialistka kybernetické bezpečnosti společnosti ESET.

„Současné kybernetické hrozby se vyvíjejí velmi dynamicky. Cílem útoků jsou přitom stále častěji také malé a střední podniky, které jsou v mnoha případech bezbranné kvůli nedostatku odborných znalostí, kapacit nebo obojího – často musí pozornost soustředit na každodenní úkoly. Jako společnost, která je dlouholetým odborníkem na kybernetickou bezpečnost s mimořádně významným postavením mezi malými a středními firmami a s více než 500 000 zákazníky v této oblasti, vidíme obrovský potenciál v nabídce cenově dostupné a škálovatelné služby. Náš přístup výrazně snižuje riziko, že se malé a střední podniky stanou obětí útoků ransomwaru a dalších forem bezpečnostních incidentů, a zároveň jim pomáhá dodržovat předpisy. Spuštění služby ESET MDR pro malé a střední podniky představuje snadný způsob, jak posílit bezpečnost stávajících zákazníků využívajících platformu ESET PROTECT, která díky našim dlouholetým zkušenostem v oblasti analýzy hrozeb integruje všechny naše bezpečnostní moduly s nepřetržitě běžící službou MDR,“ říká Martin Skýpala, produktový specialista z pražské pobočky společnosti ESET.

ESET MDR je kombinací pokročilých technologií a lidské odbornosti

Služba ESET MDR nabízí řadu klíčových funkcí a výhod, které zvyšují kybernetickou bezpečnost ve firmách. Kombinuje automatizaci poháněnou umělou inteligencí s lidskou odborností a komplexními znalostmi o hrozbách pro bezkonkurenční detekci hrozeb a správnou reakci na incidenty. 

Díky nepřetržitému přístupu ke službě jsou překlenuty nedostatky v odborných znalostech a snižuje se také tlak na interní bezpečnostní týmy, což jim umožňuje soustředit se na strategické iniciativy. Služba mimo to usnadňuje dodržování právních předpisů, což firmám pomáhá dodržet klíčové povinnosti v oblasti kybernetického zabezpečení nezbytné pro pojistné krytí.

Zákazníci se díky službě MDR mohou spolehnout na experty společnosti ESET, kteří jim pomohou okamžitě zastavit zjištěné škodlivé aktivity útočníků díky nástroji rozšířené detekce a reakce XDR, analyzovat nejnovější hrozby či vyšetřit vzniklé incidenty. Služba je přizpůsobena na řešení výzev v hybridním pracovním prostředí vyhledáváním hrozeb, monitorováním a reakcemi, ale také tím, že poskytuje spolehlivá kyberbezpečnostní opatření, která odpovídají potřebám zákazníků z řad malých a středních firem.

ESET MDR dokáže rychle detekovat hrozby a okamžitě na ně reagovat. ESET pro tyto účely využívá vlastní inovativní technologie kybernetické bezpečnosti, které shromažďují unikátní data zejména z regionů napadených sofistikovanými skupinami kyberzločinců. Pro zajištění účinné obrany před hrozbami mají zákazníci přístup k předem definované knihovně vzorových pravidel podezřelého chování a možnost vytvářet vlastní pravidla podezřelého chování i možnost vytvářet vlastní vzory pravidel, které spouštějí příslušné akce v reakci na konkrétní detekce i podezřelé chování, spustitelné soubory a procesy.

Služba ESET MDR je dostupná jako doplňková nebo samostatná nabídka k řešení ESET PROTECT Enterprise a ESET PROTECT Elite.

Zveřejněno: 08. 04. 2024