Čas spuštění služby Spotify HiFi nezná ani její šéf

I Daniel Ek, šéf společnosti Spotify, přiznal, že ani on neví, kdy bude konečně uvedena dlouho očekávaná úroveň streamovací služby Spotify HiFi.

Ek ve svém proslovu před analytiky a investory oznámil, že uvedení nové úrovně je zdržováno licenčními procesy. A prozatím se nezavázal k žádnému datu, ke kterému by služba mohla být skutečně spuštěna. Dokonce není jisté ani to, že by to mohlo být ještě letos.

Nová funkce přitom byla oznámena už před rokem, přitom tehdy zástupci Spotify tvrdili, že Spotify HiFi bude na trhu už do konce roku 2021. V průběhu ledna však firma vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že „zatím nemá časové detaily“.

Zajímavé však je, že od té doby, co Spotify svoji novou úroveň slíbilo poprvé, uvedli jeho konkurenti, Apple Music a Amazon Music, svoje služby ve vysokém rozlišení, a to bez jakéhokoliv příplatku pro předplatitele. Za streamování hudby ve vysokém rozlišení tak nemusíte platit nic navíc.

Nechme se tedy překvapit, jak to se Spotify HiFi nakonec bude. Dalo by se možná spekulovat i o tom, že právě kvůli cenovému tlaku konkurentů se nová služba švédské společnosti zkrátka v současné době nevyplatí.

Zveřejněno: 09. 02. 2022