Do listopadu přijdou první OLED TV od JVC

Pod značkou JVC zatím žádné OLED televizory představeny nebyly, což by se však do listopadu mělo změnit. Minimálně na většině evropských trhů, kde bude k dispozici nová série JVC VO9000.

Nová řada má sestávat z modelů s úhlopříčkami 55 a 65 palců, které slibují například možnost připojení pomocí standardu HDMI 2.1 pro herní konzole či počítače. Díky tomu bude na TV možné streamovat obsah v rozlišení 4K s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Kromě toho nové OLED TV od JVC slibují komplexní podporu HDR standardů (HDR10, HLG a Dolby Vision), jakož i 100Hz panely. K dalším podporovaným funkcím, které souvisejí s výše uvedeným HDMI 2.1, patří ALLM (Auto Low Latency Mode) pro automatické přepnutí do herního režimu při připojení k herní konzoli, a také eARC pro kvalitnější výstup zvuku u HDMI.

Po softwarové stránce běží nové televizory JVC na smart TV platformě postavené na Linuxu. K podporovaným aplikacím, které jsou již potvrzeny, patří například Amazon Prime Video, Amazon Music, Netflix, Red Bull TV, Twitch a YouTube.

Zveřejněno: 28. 10. 2021