Focal Littora: Stylové repráky na zahradu

Outdoorové reproduktory možná nebývají hitem Vánoc, ale možná proto společnost Focal ty svoje uvede na trh až v lednu. Pak budete v předstihu připraveni na léto nebo na dny, kdy můžete trávit svůj čas na zahradě.

Focal Littora, tak se nazývá nová řada reproduktorů stejnojmenné francouzské značky, která je určena pro využití na zahradě. Tedy jak ukazují ilustrační fotografie výrobce, hlavně jako luxusní doplněk k ještě luxusnějšímu bazénu. A přitom ani nejsou nějak extra drahé.

Celá řada sestává z trojice modelů, přičemž snaha byla (kromě technologické dokonalosti, samozřejmě) hlavně o to, aby všechny zapadly do venkovního prostředí. OD Stone 8 má tvar oblázku a k dispozici je ve třech barevných provedeních. OD Sat 5 je zase určený k zabudování do zdi nebo do podlahy. A nakonec OD Sub 12 je „polo-zahrabaný“ subwoofer.

Součástí všech reproduktorů jsou kuželové reproduktorové měniče IRIS IP, které jsou koncipovány tak, aby vydržely vrtochy počasí. A povrch repráků je odolný vůči UV záření.

Jak již bylo řečeno, budou reproduktory Focal Littora uvedeny na trh v lednu 2023, a to za ceny začínající v přepočtu na necelých 15 tisících korunách. Pro majitele bazénu na obrázku tak jde jistě o zanedbatelnou položku.

Zveřejněno: 03. 11. 2022