Fujifilm rozšiřuje svoji řadu „instantních“ fotoaparátů

Společnost Fujifilm rozšiřuje svoji řadu „instantních“ fotoaparátů o model Instax SQ40, který spojuje retro vzhled s podporou větších fotografií čtvercového formátu.

Instax SQ40 si jednotlivé designové prvky přebírá z dosavadního modelu Mini 40, díky čemuž působí jako parádní retro. Jenže v podání Fujifilmu je to vůbec poprvé, co je takový retro design kombinovaný s velkoformátovými čtvercovými snímky jako u předchozích modelů řady Instax SQ.

Oproti Mini 40 je SQ40 výrazně větší – ostatně musí být větší i kvůli větším výsledným fotografiím. Součástí balení je tak popruh přes rameno, případně na krk, který usnadňuje přenášení.

Fujifilm Instax SQ40 je vybavený zatažitelným objektivem, který je možné nastavit do tří samostatných pozic. V režimu „off“ je objektiv chráněný krytkou proti poškození a je jakoby vtažený do těla fotoaparátu, což výrazně zmenšuje profil celého zařízení. Následně tu máme ještě režim „on“ a režim „makro“. Novinka podle všeho neumožňuje ukládání snímků do digitálního formátu, což znamená, že je plně analogová.

Zveřejněno: 19. 06. 2023