Gramofon, který nejen hraje, ale i svítí

Brian Eno ve spolupráci s Paul Stolper Gallery představil limitovanou edici gramofonu, který nejen přehrává vinylové desky, ale i svítí.

Novinka je vyrobená z akrylu a LED světel, je vybavena 18mm talířem a cyklicky prochází neustále se měnícími variacemi vpravdě až psychedelických barevných kombinací. Ačkoliv to na první pohled působí možná trošku jako kýč, jedná se o umělecké dílo, které byste prostě chtěli mít doma. Jen doufáme, že podsvícení lze aspoň čas od času vypnout.

Brian Eno je ze svého nového výrobku evidentně nadšený a nešetří chválou na jeho adresu. Navzdory tomu vlastně žádné další specifikace neznáme. Informace o výkonu, podporovaných rozhraních, kompatibilitě a dalších záležitostech se tak noví majitelé gramofonu dozvědí nejspíše až při koupi.

Limitovaná edice čítá jen 50 podepsaných gramofonů a k dispozici je výhradně skrze zmíněnou Paul Stolper Gallery. A pokud by se na vás nedostalo, můžete si zakoupit i některá z dalších Enových děl, jako například světelné krabičky či vázy, jež zároveň slouží jako reproduktory.

Zveřejněno: 17. 12. 2021