Hry pro PlayStation 5 budou stále fungovat jen s konzolí

Sony se sice teď v říjnu chystá s velkou slávou uvést službu pro streamování her přes internet, ovšem k tomu pořád budete muset vlastnit konzoli této společnosti.

Plán na vlastní herní streamovací službu oznámila japonská firma Sony na začátku léta 2023, přičemž se tímto způsobem evidentně snaží dohnat konkurenční Microsoft a jeho řešení Xbox Game Pass.

Hry pro PlayStation 5 ovšem – alespoň prozatím – přehrajete i v jejich online verzi pouze tehdy, pokud vlastníte PlayStation 5. Zpočátku navíc budou k dispozici pouze některé vybrané tituly, které budou postupně doplňovány.

Společnost Sony při oficiálním představování nové herní služby oznámila, že bude výlučně dostupná pouze pro herní konzole PlayStation 5 v době uvedení. Což znamená, že postupně může být přidávána i podpora dalších zařízení, jako jsou televize nebo media boxy. Cloudové hraní pro konzole PS5 bude k dispozici až do 4K rozlišení při 60 snímcích za vteřinu. Samozřejmostí je ale odpovídající připojení k internetu v dané domácnosti.

Zveřejněno: 17. 10. 2023