I váš stolní počítač si zaslouží Wi-Fi 6

Společnost TP-Link představuje nový AX3000 PCIe adaptér Archer TX55E, který zvládne možnosti běžného stolního počítače rozšířit o bezdrátové připojení s podporou standardu Wi-Fi 6 (802.11ax). Jako bonus pak získáte i další bezdrátovou technologii Bluetooth, a to ve verzi 5.2.

PCIe adaptér TP-Link Archer TX50E s sebou přináší bezkonkurenční rychlost bezdrátového připojení, a to konkrétně do rychlosti až 2402 Mb/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz. Uživatelský zážitek umocňuje také o 75 procent nižší latence (odezva), díky které si na svém stolním PC můžete užívat online hraní, plynulé videokonference nebo streamování videa bez jakýchkoliv kompromisů.

Adaptér disponuje také dvojicí externích antén s vysokým ziskem, které umožňují snadnější připojení i z okrajových částí domácnosti a také vyšší stabilitu. Výsledkem je vyšší a stabilnější pokrytí v rámci vašeho domova. Vyšší úroveň pokrytí můžete využít také u technologie Bluetooth 5.2, která dosahuje až čtyřnásobné úrovně pokrytí a dvojnásobných rychlostí spojení oproti standardu Bluetooth 4.2.

Pokud jde o další vlastnosti PCIe adaptéru TP-Link Archer TX55E, zde je nutné zmínit i speciální pozlacený chladič, který počítá s vyšší teplotou skříně počítače, a pomáhá tak zvyšovat stabilitu a spolehlivost i v takovém náročnějším prostředí. Výrobce přirozeně myslel také na zabezpečení komunikace, a to konkrétně v podobě šifrování WPA3, jež přináší aktuálně nejvyšší úroveň zabezpečení proti odposlechu. Zákazníci jistě ocení zpětnou kompatibilitu s plnou podporou dřívějších standardů 802.11ac/a/b/g/n.

Zveřejněno: 19. 06. 2022