Luxusní přenosný Hi-Fi systém A&K není vůbec levný

Společnost Astell & Kern (dále jen A&K) přináší na trh kombinaci přenosného hudebního přehrávače a kabelových špuntových sluchátek pro opravdové fajnšmekry.

Hudební přehrávač nese název A&futura SE300 a je vybavený digitálně-analogovým převodníkem (DAC) R-2R. Tomu se kvůli uspořádání rezistorů přezdívá „žebříkový“ (ladder) DAC. K dalším prvkům přehrávače patří technologie Teraton Alpha, která má posluchači přinášet věrnější hudební zážitek díky kombinaci odstranění šumu, efektivního řízení výkonu a kvalitního zesilovače.

A dále tu máme sluchátka Aura, které A&K vyrobili ve spolupráci s německou společností Vision Ears, a to přímo v Kolíně nad Rýnem. Ta jsou luxusní už na první pohled, ovšem cena vám nejspíš vezme dech – stojí totiž 4.799 eur, čili v přepočtu cca 113 tisíc korun. Doporučená cena samotného přehrávače je pak o něco nižší – toto zařízení vás vyjde bratru na 2.199 eur, což znamená cca 52 tisíc korun. Sami bychom byli zvědaví na zvukový rozdíl oproti přehrávači za poloviční nebo dokonce třetinovou cenu.

Zveřejněno: 17. 05. 2023