Microsoft přestává vyvíjet nové hry pro Xbox One

Konzole Xbox One je legendární, nicméně každá éra někdy končí. A tak Microsoft oznámil, že pro tuto platformu přestává vyvíjet nové hry. Ty původní si ale na konzoli zahrajete stále.

Xbox One je platformou, která patří k osmé generaci herních konzolí (společně s PS4 a konzolemi Switch a Wii U od Nintenda). Představitelé Microsoftu se ale nechali slyšet, že přesunuli svoji pozornost na 9. generaci.

Nové hry tak pro Xbox One už dnes vyvíjeny nejsou. Společnost Microsoft, která v současné době vlastní 23 herních studií, však bude i nadále podporovat on-line tituly pro tuto platformu, které byly představeny už dříve.

Pokud jde o 9. generaci, k té se už japonské Nintendo nepřidalo. Její součástí tak už je jen Microsoft s Xbox Series S a Series X a dále Sony s PlayStation 5. Je však třeba říct, že konzolovému hraní dnes kromě PC konkurují také řešení pro televizory, které jsou stále výkonnější. Další věcí, kterou je třeba zmínit, je fakt, že ukončení vývoje pro Xbox One neznamená, že si na této konzoli už žádný nový titul nezahrajete – budete však potřebovat přístup k cloudovému (streamovanému) hraní.

Zveřejněno: 26. 06. 2023