Mistr portrétů realme 12 Pro 5G přichází s periskopickým teleobjektivem

Společnost Realme oznamuje uvedení řady realme 12 Pro 5G, kterou tvoří realme 12 Pro+ 5G a realme 12 Pro 5G. Tato řada představuje revoluční krok v odvětví chytrých telefonů. Se zaměřením na hodnotný prémiový design a vynikající zobrazovací schopnosti řada realme 12 Pro nově definuje standardy vysoce kvalitních smartphonů za bezkonkurenční cenu především pro mladé spotřebitele.

Realme 12 Pro+ 5G představuje obrovský skok vpřed díky periskopickému teleobjektivu, který nabízí bezkonkurenční 3× optický zoom, 6× zoom v senzoru a ohniskovou vzdálenost odpovídající 71 mm. Srdcem této inovace je 1/2" snímač OV64B Omnivision spojený s ohromujícím rozlišením 64 Mpx, který zajišťuje ostré a detailní snímky s kontrolou šumu i při slabém osvětlení nebo při přiblížení.

Novinka představuje převratný fotografický systém Omnifocal, což je jedinečná sestava fotoaparátu nabízející pět úrovní bezztrátového zoomu: 0,6×, 1×, 2×, 3× a 6×. Jedná se o první implementaci takto všestranného systému v zařízeních Realme. Technologie zoomu v senzoru systému zajišťuje, že kvalita obrazu zůstává nedotčená a poskytuje čistotu daleko převyšující standardní digitální zoom. Tato flexibilita umožňuje uživatelům zvolit ideální ohniskovou vzdálenost pro jakoukoli scénu a zajišťuje přesné a živé záběry z různých vzdáleností. Kromě toho se tato řada může pochlubit také 120násobným superzoomem.

Základem tohoto systému je technologie SuperOIS, která nabízí výjimečnou stabilizaci obrazu. V kombinaci s vlajkovým snímačem Sony IMX890 v hlavním fotoaparátu umožňuje modelu realme 12 Pro+ 5G vyniknout v různých fotografických scénářích, zejména při slabém osvětlení a portrétních snímcích. Kromě toho je realme 12 Pro vybaven 50MP hlavním fotoaparátem s velkým snímačem Sony IMX882 pro výjimečné záběry, které zachycují více světla.

Filmové portréty ve spolupráci s oscarovým kameramanem

Telefon přináší revoluci ve fotografování smartphonem díky algoritmu Cinematic Bokeh, který posouvá hranice portrétní fotografie. Tato funkce oživuje akční snímky celého těla tím, že rozostřuje pozadí.

Filmový portrétní režim fotoaparátu má oříznutou ohniskovou vzdálenost odpovídající 80 mm. To pomáhá dostat fotografovaný objekt do popředí, zvýraznit strukturu obličeje a umožnit vytvoření skutečného portrétu namísto volného záběru zblízka. Funkce bokeh na optické úrovni to ještě umocňuje tím, že snižuje výskyt pozadí a zároveň zvýrazňuje přirozené tóny pleti.

K tomu se přidává i filmová estetika série. Filmový poměr stran 2,39:1 umožňuje zachytit okolní svět bez nutnosti dodatečného ořezu a nabízí široké, pohlcující plátno přímo z hledáčku.

Zlepšení zobrazování nové generace díky partnerství se společností Qualcomm

Ve spolupráci se společností Qualcomm představuje realme špičkový algoritmus domény RAW s bezkonkurenčními zobrazovacími schopnostmi. Tato inovace zajišťuje bezztrátovou integritu dat, přesné osvětlení a detaily stínů spolu s vynikající čistotou a dynamickým rozsahem. Jak realme 12 Pro+ 5G, tak realme 12 Pro jsou poháněny špičkovými 4nm procesorovými čipy.

Pohlcující zobrazení a vynikající zvuk s dlouhou životností

Novinka poskytuje zážitek ze sledování díky 6,7palcovému 120Hz zakřivenému displeji OLED Vision, který se může pochlubit 93% poměrem obrazovky k tělu a působivým maximálním jasem 950 nitů. Displej představuje živé spektrum 1,07 miliardy barev v rámci 100% barevného gamutu P3, což zajišťuje čistotu a kontrast. Pod kapotou se nachází chladicí systém 3D VC, který udržuje špičkový výkon a zároveň optimální teploty.

Pro dlouhotrvající používání je realme 12 Pro Series 5G vybaven také 67W nabíječkou Supervooc, která je spojena s velkou 5000mAh baterií. Tato výkonná kombinace zajišťuje, že uživatelé mohou využívat svá zařízení po celý den, přičemž rychlé nabíjení zajišťuje minimální prostoje a maximální pohodlí.

Díky dvojí certifikaci Dolby Atmos a Hi-Res poskytuje realme 12 Pro Series 5G výjimečný zvukový zážitek a poskytuje čistý, pohlcující prostorový zvuk. Pro vysoký výkon nabízí až 12 GB + 12 GB dynamické paměti RAM a 512GB úložiště, zatímco realme 12 Pro poskytuje až 8 GB + 8 GB dynamické paměti RAM a 256GB úložiště.

Nová éra interakce se smartphony

Společnost Realme představila realme UI 5.0, transformované rozhraní. S aplikací Flash Capsule je přístup ke službám, jako je Grab, a k základním funkcím telefonu, včetně nahrávání obrazovky a hovorů, dostupný jediným dotykem. Funkce Smart Image Matting umožňuje uživatelům izolovat objekty na fotografiích a sdílet je, přičemž nabízí podporu komplexního rozpoznávání více objektů. Funkce Phonelink propojuje zařízení s počítači prostřednictvím Microsoft LTW, což umožňuje okamžitou synchronizaci hovorů, textových zpráv a přenosů souborů, a to vše bez nutnosti dalšího stahování.

Cena a dostupnost

Telefon realme 12 Pro+ 5G bude k dispozici za cenu 12.499 Kč ve variantě 12 GB+512 GB. Cena modelu realme 12 Pro 5G bude 10.499 Kč za variantu 12 + 256 GB.

Zveřejněno: 20. 03. 2024