Na Apple TV i iPhone přicházejí prémiové konzolové hry

Pro platformu Apple TV a také iPhone brzy vyjdou prémiové herní tituly, které jste si původně mohli zahrát jen na konzolích.

Co se týče iPhonu, zde hraní her jako Assassin’s Creed nebo Resident Evil umožní první čip vyráběný 3nm procesem, A17 Pro. Ten je k dispozici konkrétně na modelech iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Jedná se o plnohodnotné konzolové hry, tedy nic, co by bylo škálováno a „portováno“ pro účely mobilních telefonů. Představitelé Applu se navíc v rozhovoru pro portál IGN nechali slyšet, že stejné herní tituly chtějí do budoucna převést i na iPad a Mac.

Nejnovější čipy série A se postupně dostanou také na platformu Apple TV, takže už můžeme tušit, co lze do budoucna čekat tímto směrem. Podle odhadů z benchmarků na Geekbench je šestijádrový procesor čipsetu A17 Pro přibližně o 30 % rychlejší než u modelu A15 Bionic. GPU je však rychlejší dokonce o 40 %.

Apple 4K TV už dnes podporuje PlayStation, Xbox, Nintendo a další herní ovladače. Dostupné hry sice zpravidla nejde považovat za úplně prémiové, ale to se brzy může změnit.

Doplňkový obrázek: Apple

Zveřejněno: 21. 09. 2023