Na CES 2023 se chystá první bezdrátová TV na světě

Startupová firma Displace chystá na veletrh CES 2023 novinku v podobě první skutečně bezdrátové televize na světě. Pověsit ji můžete kamkoliv, bude na baterie.

Americký výrobce si od své 55palcové 4K OLED televize slibuje hodně. Můžete ji využít jako jednu 55palcovou obrazovku, případně kombinaci čtyř obrazovek s ohromnou úhlopříčkou 110 palců a rozlišením 16K.

Televizi nenapájí kabel, ale baterie. A to ne ledajaké. Výrobce u nich udává výdrž na jedno nabití v průměru měsíc při šestihodinovém sledování televize denně. Navíc ve chvíli, kdy jednu baterii nabíjíte, můžete mít televizi stále zapnutou, speciální systém společnosti Displace umí výměnu baterií za chodu.

Zajímavé je, že součástí balení není žádné dálkové ovládání. Namísto toho bude televizor plně spoléhat na hlasové asistenty, gesta a dotykové panely. Součástí balení je také integrovaná 4K kamera či podpora nejnovější bezdrátové technologie Wi-Fi 6E. Cena zařízení zatím nebyla oznámena, takže si budeme muset počkat na začátek ledna.

Zveřejněno: 19. 12. 2022