Náš tip: Designový set pro špičkové ozvučení všech zdrojů hudby a rozvedení zvuku i z vinylů po celém domě

Zakládáte si na vynikajícím ozvučení, chtěli byste propojit svět moderního poslechu s tradičními analogovými nahrávkami a rozvést hudbu třeba z gramofonu do celého domu? Nová cenově výhodná sada minimalistického zesilovače moderního konceptu Bose Amplifier a nekompromisní kompaktní reprosoustavy Elac Uni-Fi Reference UBR62 je určena pro všechny příznivce vysoce kvalitní reprodukce hudby všech formátů.

Nabízí precizní zvuk, který osloví náročné posluchače, streaming hudby z populárních internetových služeb a rádií, lze ji využít pro poslech z gramofonu či CD přehrávače a umožňuje vytvoření chytrého komplexního ozvučení domácnosti i zahrady s využitím všech zdrojů zvuku.

Zastánci tradičních hudebních nosičů uvažují dnes čím dál víc o moderních možnostech poslechu hudby a propojení svých hudebních sbírek s nekonečnou studnicí hudby, kterou poskytují streamovací služby jako Spotify, Deezer a další. A naopak – řada domácností by ráda zařadila do svého playlistu kromě digitální hudby i poslech vinylový desek, zdroje vysoce kvalitního a neotřele stylového analogového poslechu. Řešení existuje! Nově prodávaná pečlivě sladěná sada moderního zesilovače Bose Amplifier a policové reprosoustavy Elac Elac Uni-Fi UBR62 nabízí nejen to všechno, ale ještě mnohem víc.

Moderní zesilovač Bose Music Amplifier

Tento velmi kompaktní moderní přístroj od Bose je osazen špičkovým stereo zesilovačem o výkonu 125 Wattů na kanál a dokonale propojí světy digitální a analogové hudby. Pomocí tohoto a designově moderního přístroje, který se pomocí síťového konektoru nebo Wi-Fi rozhraní připojí k internetu, lze streamovat hudbu z několika hudebních služeb (Spotify, Deezer a TuneIn), přehrávat stávající analogové nosiče, jako jsou gramofonové desky a zároveň ho díky optickému vstupu využít pro reprodukci filmového stereo zvuku z televizoru. A navíc, Bose Amplifier umí přenést hudbu z analogového vstupu (například gramofonu nebo CD přehrávače) i do chytrých reproduktorů či audio systémů v dalších místnostech bez nutnosti kabelových rozvodů.

V případě gramofonu je však třeba mít přístroj vybavený předzesilovačem pro magnetodynamickou přenosku. Pro chytrý rozvod hudby lze využít reproduktory různých značek nebo vestavěné či venkovní komponenty třeba od Bose. Celý domácí audio systém mohou pak ovládat všichni členové domácnosti pomocí aplikace Bose Music ve svém smartphonu. V aplikaci si uživatelé snadno určí, kde všude bude hudba hrát, včetně možnosti individuálního nastavené hlasitosti v jednotlivých místnostech. Poslech není přitom vázán na neustálou přítomnost telefonu v dosahu Bluetooth a při využití prémiových účtů na streamovacích službách lze dosáhnout streamování ve studiové kvalitě.

Bose Amplifier nabízí integrovaný streamer, cinchový analogový vstup například pro CD přehrávač nebo gramofon s phono předzesilovačem, optický vstup, analogový výstup připojitelný do dalšího audio systému, samostatný výstup pro případné zapojení subwooferu, Wi-Fi rozhraní a síťové konektory pro stabilní průchozí kabelové připojení k internetu. Bezdrátově lze zvuk pak rozvést do dalších místností pomocí aktuálně prodávaných chytrých reproduktorů a soundbarů z rodiny Bose, nebo s využitím libovolných audio zařízení podporujících AirPlay 2, Chromecast či Spotify Connect.

Reprosoustava Elac Uni-Fi Reference UBR62

Německý Elac patří mezi nejvýznamnější výrobce reprosoustav na světě a jeho kompaktní policový třípásmový model Uni-Fi Reference UBR62 je ukázkovým příkladem dokonalé kombinace excelentního zvuku, moderního designu a precizního provedení. Ozvučnice kombinující dřevěný dekor s matně černou barvou jsou nádherným doplňkem každého moderního interiéru. Vrchní koncentrický středo-výškový reproduktor obsahuje ve skutečnosti dva měniče – uprostřed umístěný špičkový výškový reproduktor schopný reprodukovat tóny do frekvence až 35 kHz (což umožní dát přehrávané hudbě barvu) a vyspělý středový měnič. Toto koncentrické řešení zajišťuje díky ideálnímu šíření všech středovýškových frekvencí v jedné ose nejlepší možné poslechové podmínky. Hutné a přesné basy si bere na starost zcela nový basový měnič o průměru 16 cm s tuhou hliníkovou membránou. Celkovou kvalitu zvuku zvyšuje i vnitřní masivní vyztužení ozvučnice významně snižující nežádoucí rezonance. Ve spodní části skříní jsou umístěny dopředu mířené porty basreflexu, které zajišťují optimální zvuk i při umístění reprosoustavy blízko stěny. Reference UBR62 je zdaleka nejlepší reprosoustavou z dosavadní řady Uni-Fi. Elac, jehož nejvyšší modely stereo sad přesahují milionovou hranici nastavuje touto soustavou v dané cenové kategorii nový zvukový i estetický standard.

Cenově výhodná sada zesilovače Bose Amplifier se stereo reprosoustavou Elac Uni-Fi Reference UBR62 je k dostání na e-shopu BaSys.cz za vcelku rozumných 29.990 korun, což představuje více než 10.000 korun zvýhodnění oproti ceně obou samostatně prodávaných komponent.

Zveřejněno: 27. 04. 2023