Nové kamery Tapo pro doma i na venek

TP-Link představuje dvě chytré Wi-Fi kamery pro domácí a venkovní použití, Tapo C225 a C500. Díky pokročilým funkcím a panoramatickému nahrávání zajistí bezpečí a soukromí tam, kde je třeba.

Kamery Tapo C225 pro domácí užití a Tapo C500 pro venkovní užití jsou malé, jednoduché na ovládání, velmi chytré i designově povedené, o čemž svědčí ocenění Red Dot Design Award 2022 pro první jmenovaný model. Oba modely dokážou perfektně zachytit detaily ve vysokém rozlišení nejen za horších světelných podmínek, ale i v noci.

Panoramatický výhled, který je klíčovou vlastností pro oba modely, umí sledovat pohyb subjektu v pohybu, přičemž jej stále udržuje v zorném poli. Inteligentní AI detekce pak pomáhá identifikovat osoby, domácí mazlíčky včetně jejich zvuků, a také automobily. Na neobvyklé zvuky a dění upozorní uživatele pomocí alarmu nebo notifikacemi prostřednictvím aplikace Tapo v češtině i slovenštině, kterou si lze bezplatně stáhnout pro zařízení s Androidem nebo iOS. Model C225 rozpozná pláč, gesta i emoce, což se hodí zejména rodinám s malými dětmi.

Zvukový alarm lze doplnit i obousměrnou komunikací, která se dá jednak využít na zastrašení nezvaných návštěvníků, ale také na upozornění špatně parkujících řidičů před vjezdem do domu či pro utišení domácího mazlíčka, který je doma nebo na zahradě sám. Obrovskou výhodou je ale i možnost komunikace například s poštovní doručovatelkou, abyste ji upozornili, že se už blížíte ke vchodovým dveřím, aby vám neodjela.

Oba typy kamer disponují režimem fyzického soukromí, které zajišťuje kryt blokující čočku. Je-li domácnost vybavena více kamerami, je samozřejmě možné soukromí volit dle potřeby či zón.

V jednoduchosti je síla

Kamery jsou ergonomická i stabilní. Tapo C225 stačí položit na pevnou podložku. Venkovní Tapo C500 se instaluje na stěnu, strop nebo sloup. Samozřejmostí je také její odolnost proti nepříznivým povětrnostním podmínkám, proto ji lze umístit na místo s nejlepším výhledem na sledovanou oblast. Pomocí aplikace Tapo se oba produkty zároveň snadno nastavují, uživatele apka na úvod či při přidávání dalších kamer provede rychlou instalací, aniž by bylo zapotřebí jakýchkoli odborných znalostí.

Záznamy se ukládají na microSD kartu, jejíž kapacita může být až 512 GB, případně lze využít placené cloudové úložiště Tapo Care. V obou případech je dost prostoru pro nepřetržité nahrávání 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.

Pozn. red.: Software Tapo podporuje bezplatně užívání kamer po určitou zkušební dobu. Pokud budete chtít využívat možností, jako je upozornění na pohyb a další vymoženosti, například ukládat tada na cloudové úložiště Tapo Care, je nutné za tuto cloudovou službu platit podle počtu použitých kamer v jednom domě.

Zveřejněno: 17. 02. 2023