Nové produkty Netgear s WiFi 7 pro domácí sítě

Společnost Netgear rozšířila nabídku svých produktů s WiFi 7 o nový třípásmový mesh systém Orbi 770 a router Nighthawk RS300. Obě novinky jsou určeny primárně pro použití v domácnostech, kde je jejich úkolem poskytnout nepřerušovanou digitální práci a zábavu v nejvyšší kvalitě.

Třípásmový mesh systém Orbi 770 (na úvodním obrázku) dokáže bezdrátovým internetem o rychlosti až 11 Gb/s obsloužit až stovku současně připojených zařízení rozmístěných na ploše až 740 m2 (varianta 3 pack). Dostatek 2,5Gig LAN portů na routeru a jeho satelitech lze použít pro vícegigabitové kabelové připojení mezi nimi nebo pro připojení sdíleného úložiště nebo herního PC/konzole. Každá jednotka je vybavena čtyřmi vysoce výkonnými interními anténami se zesilovači pro 360stupňové pokrytí prostoru.

Třípásmový router Nighthawk RS300 nabízí WiFi 7 s rychlostí až 9,3 Gb/s. Jeho elegantní tělo a patentovaný všesměrový design interní antény pokryjí wifi až 230 čtverečních metrů pro maximálně 100 současně připojených zařízení.

Na každou domácnost směřuje každý den v průměru deset kybernetických útoků. Routery Netgear v sobě mají integrovány nejmodernější šifrovací protokoly, pokročilé mechanismy detekce hrozeb a další bezpečnostní funkce. Řada Orbi 770 bude prvním produktem, který bude mít další vrstvu zabezpečení: funkce Advanced Router Protection, která chrání router nejen před známými hrozbami, ale také před většinou neznámých hrozeb. Těm bude čelit mj. s využitím umělé inteligence. Tento druh pokročilé ochrany routeru byl vyvinut ve spolupráci se společností Bitdefender a postupně bude zaveden do všech produktů řady WiFi 7.

V našem regionu budou oba produkty dostupné letos na podzim.

Zveřejněno: 19. 06. 2024