Ohromná MicroLED TV od LG stojí miliony

LG představuje 136palcovou 4K MicroLED televizi, která je určená hlavně pro zákazníky v domovské Jižní Koreji a vyjde v přepočtu na neuvěřitelného 7,5 milionu korun.

Konkrétně byla cena televize stanovena na ohromujících 300 tisíc dolarů, takže přepočet se v době, kdy na ni konečně našetříte, může mírně lišit. „Luxusní rezidenční displej“ nese název Magnit a je zkombinovaný s procesorem LG Alpha 9. Po softwarové stránce se přirozeně dočkáme platformy webOS.

Do konce roku dostanou majitelé téhle opulentní televize k dispozici aktualizaci, díky které bude zařízení podporovat sdílení obrazovky přes AirPlay 2. Bezdrátové streamování obsahu z jakéhokoliv zařízení na platformách iOS, Android, macOS nebo Windows 10 si zase bere na starosti technologie Miracast.

Technologie Micro LED nepotřebuje stejně jako OLED podsvícení, ale v porovnání s OLED technologií může mít mnohem vyšší jas a kontrast. MicroLED pixely jsou pak na rozdíl od OLED anorganické, takže jim nehrozí postupné vypalování nebo degradace.

Zveřejněno: 07. 10. 2022