Pandemie v roce 2020 zvýšila oblíbenost televize

Z dat televize přes internet Lepší.TV vyplývá, že vlivem pandemie a uzavření kin stoupla oblíbenost sledování televize. Rostoucím trendem je sledování televize prostřednictvím jiných zařízení než klasické televize.

Diváci se naučili ke sledování pořadů využívat počítač, přes který si televizi zapíná celkem 23,14 % lidí. Poté následují mobilní zařízení (17,4 %). Pro 53,37 % Čechů je stále nejpreferovanějším zařízením klasická TV. Mezi tři nejčastěji sledované televizní stanice dle dat patří stanice Nova (19,21 %), Prima (8,44 %) a Nova Cinema (6,15 %).

Televize přes internet Lepší.TV poskytla svá listopadová data z letošního roku 2020, ta ukazují, které moderní technologie ke sledování její uživatelé nejčastěji využívají. Smart TV v dnešní době využívá 53,37 % diváků. Televize jako taková si své prvenství se značným náskokem i nadále udržuje. Nicméně oblíbené je i sledování televize prostřednictvím počítače či notebooku. Právě tato zařízení využívá přesně 23,14 % uživatelů.

Češi milují filmy a seriály

Dle údajů televize přes internet Lepší.TV dále vyplývá, že český národ je milovníkem filmů. „Filmy společně se seriály jsou mezi diváky velmi oblíbené,“ potvrzuje ředitel společnosti poskytující televizi přes internet Lepší.TV. Sledováním filmů se věnuje 32,63 % uživatelů. Ihned po filmech jsou oblíbené seriály. U těch tráví čas 27,91 % uživatelů.

Oblíbenost televizních stanic

Z analýzy vyplývá, že nejvíce jejich uživatelů nejraději tráví svůj čas sledováním televizní stanice Nova. Činí tak 19,21 % diváků. Na konkurenční stanici Prima se dívá 8,44 % uživatelů. Ve sledovanosti těchto konkurenčních stanic tak vzniká poměrně značný procentuální rozdíl. Třetí nejoblíbenější stanicí je Nova Cinema, kterou sleduje 6,15 % uživatelů. Jen s nepatrným procentuálním rozdílem po stanici Nova Cinema následuje stanice ČT1. U té tráví svůj volný čas 5,94 % uživatelů internetové televize Lepší.TV. Poměrně těsně následuje stanice Prima Cool (5,31 %) a Prima Max (4,45 %).

 

Zveřejněno: 22. 01. 2021