Philips oznamuje řadu televizí pro rok 2023

Prvním modelem letošní řady televizí značky Philips je OLED908. Tato televize je specifická svým vysokým jasem na úrovni 2100 nitů.

Vlajkový model Philips OLED908 disponuje technologií MLA, tedy Micro Lens Array, která dokáže posílit jas, aniž by byly kladeny přehnané nároky na OLED materiály. Jas posiluje speciální systém chlazení. Je ovšem jasné, že u zmíněných 2 100 nitů se jedná o tzv. peak brightness neboli maximální jas, kterého bude dosahováno jen v minimu případů.

Určitě stojí za zmínku také zvuk, který je postavený na 3.1kanálovém sound systému o výkonu 80 wattů, což je na televizi velký nadprůměr. Tento systém navíc pochází z dílny společnosti Bowers & Wilkins. Celé toto řešení navíc působí jako integrovaný soundbar.

Model OLED908 je stejně jako některé nižší modely řady vybaven podporou hraní v režimu Dolby Vision při rozlišení 4K a obnovovací frekvenci 120 Hz. K dispozici je i podpora standardního 4K rozlišení, jakož i VRR, tedy variabilní obnovovací frekvence, a to od 40 do 120 Hz.

Zveřejněno: 16. 02. 2023